Opozicija gnjevna: Jedino je SDP gori od DPS-a

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta (DF) Goran Danilović kazao je da se SDP-u u skorije vrijeme neće ukazati prilika kakvu su imali donedavno
64 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2014. 07:19h

Socijaldemokratska partija je pokazala da je jedina gora, licemjernija i nemoralnija partija od Demokratsle partije socijalsita, a jedini razlog za neprihvatanje ponude za formiranje manjinske vlasti u Podgorici nije strah za Crnu Goru, već za sebe, ocijenili su juče poslanici Demokratskog fronta i Pozitivne Crne Gore.

SDP je odlučio da ovlasti podgorički odbor da pregovara sa DPS-om u Podgorici i ta koalicija će najvjerovatnije biti sklopljena.

Poslanik Pozitivne Dritan Abazović kazao je da se radi o “klasičnim neodgovornim foteljašima”. “Zato što ovdje nije bila trka samo za fotelje, oni su to mogli da ostvare i kroz manjinsku podršku, ali njhov cilj je da odgovornost za sve neuspjehe crnogorskog društva prebace na DPS, a da sami crpe na legitimne i neligitimne načine što više procenata vlasti” rekao je Abazović za “Vijesti”.

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta (DF) Goran Danilović kazao je da se SDP-u u skorije vrijeme neće ukazati prilika kakvu su imali donedavno.

“Teško da će se kolegama iz SDP-a skorije pružiti prilika kakvu su imali do danas, da sa ograničenom političkom snagom dominantno utiču na proces mijenjanja Crne Gore. Mislim da će biti sve izgovori tipa 'nije se moglo sa opozicijom', 'nije se moglo sa četničkom opozicijom'. Više nego bijedni su izgovori takvog tipa, ako ih bude. Jedini razlog zbog kojeg se nišu prihvatile više nego ljudske ponude opozicije pa i ta da se podrži manjinska vlast je strah od promjene, strah za vlastite privilegije, strah od sjutra, ali ne za Crnu Goru nego za sebe” rekao je Danilović.

On je kazao i da je vrh SDP-a omalovažio lidera Ranka Krivokapića zbog toga što je on prije svega mjesec dana kazao da su razgovori sa DPS-om u Podgorici završeni. “Najgora solucija je ući u koaliciju sa DPS-om. Čak i da su insistirali na izborima bilo je nepotrebno jer su građani očekivali da se napravi većina u kojoj nema DPS-a, ali i to bi bilo poštenije nego glasovi koji su bili za promjene dati u zajednicu sa DPS-om koji je u Podgorici manjinska politička opcija” rekao je on.

Abazović smatra da će SDP ući u “antologiju crnogorskog političkog kukavičluka”.

“SDP je pokazala da je partija koja nema nikakvu političku hrabrost, a sumnjam da ima i bilo kakvu političku težinu i mislim da njihovom kukavičluku sudiće buduće generacije i ući će u antologiju crnogorskog političkog kukavičluka kao stranka koja jedno priča, drugo radi, treće misli” rekao je Abazović.

On je rekao da se nada da će “20 odsto vlasti koje će DPS dati SDP-u biti dovoljno da zadovolji njihove megalomanske apetite”.

Danilović je kazao da su u SDP-u ostali vezani za pojedinačne interese i da su ti pojedinačni interesi prevladali i jasno nacrtali interes DPS-a, a ne SDP-a.

On je dodao i da je SDP neprijatno iznenadio svoje birače i da građani neće oprostiti lažnu nadu koju im je Krivokapićeva partija dala.

Abazović je kazao da je SDP od samog starta svojim porukama koje su bile stidljive prema DPS-u, osudili koaliciju Evropsko lice Podgorice na propast. “Njihovi savjetnici koji su kreirali političke poruke su učinili to vrlo svjesno da bi nakon toga možda i Pozitivnu uvukli u zagrljaj DPS-a” rekao je on.

On je rekao da mu je žao zbog poslanika SDP-a Džavida Šabovića koji je zagovarao sklapanje dogovora sa opozicijom. “Žao mi je kolegu Džavida Šabovića kojeg bih odvojio od ostalih, i pozivam ga kolegijalno i ljudski da nastavi onamo gdje je stao, da se zajedno borimo za drugačiju Crnu Goru sa drugačijim vrijednostima” zaključio je on.

Nakon ovoga ne mogu prijetiti rušenjem Vlade i reformama

Abazović je kazao da će nakon postupaka SDP-a biti jasno da postoje DPS i anti-DPS Crna Gora i ništa između, te da je siguran da će SDP nastaviti da glumi opoziciju.

“Ovo će biti dokaz da postoje samo DPS i anti-DPS Crna Gora. Nadam se da će se SDP tako ponašati i u parlamentu i da neće više izigravati opoziciju unutar vlasti, da neće više nikome moći da prodaju tu priču i da će ostati klasični politički vampiri koji isisavaju što više procenata vlasti.

Nadam se da će biti zadovoljni dilom koji će postići sa DPS-om i siguran sam da će u toku 2015. nastaviti sa svojim glumatanjem kako oni nisu DPS i kako su oni za reforme i kako oni u svakom času mogu da sruše Vladu, što je samo jedan neutemeljen alibi za sve ono što su njihovi postupci” kazao je poslanik Pozitivne

Galerija

Bonus video: