MVPEI: Jurišić razriješen dužnosti na lični zahtjev

"Do razrješenja došlo na lični zahtjev Jurišića usljed prelaska na drugi radni angažman u okviru ministarstva"
103 pregleda 1 komentar(a)
Crna Gora i EU, Foto: Luka Zeković
Crna Gora i EU, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.09.2014. 14:00h

Sekretar Pregovaračke grupe za pregovore sa Evropskom unijom (EU) Milivoje Jurišić razriješen je dužnosti na sopstveni zahtjev, kako bi preuzeo novu funkciju u ministarstvu, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Iz MVPEI su kazali da usljed tehničke greške Vlade u rješenju nije jasno da je Jurišić sam tražio da ode.

"MVPEI koristi priliku da saopšti da je, usljed tehničkog propusta izostala adekvatna argumentacija koja se odnosi na obrazloženje odluke o razrešenju Milivoja Jurišića sa pozicije sekretara Pregovaračke grupe. Naime, radi javnosti, želimo da pojasnimo da je do razrješenja došlo na lični zahtjev Jurišića usljed prelaska na drugi radni angažman u okviru ministarstva", navodi se u saopštenju.

U rješenju o smjeni Jurišića navodi se da je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Igor Lukšić uz saglasnost glavnog pregovarača sa EU Aleksandra Pejovića predložio Vladi smjenu Jurišića na čiju poziciju je imenovan Miodrag Radović iz MVPEI.

Iz MVPEI su dodali da će u najskorijem roku pokrenuti proceduru pred Vladinim komisijama za izmjenu i dopunu Rješenja o razrješenju Jurišića.

Bonus video: