Šta je Krivokapić tražio od Đukanovića

31 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Milo Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ranko Krivokapić, Milo Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.09.2014. 06:50h

SDP “sebe ne vidi” u koaliciji sa DPS-om ako 2015. godine EU blokira pregovore sa Crnom Gorom zbog kašnjenja u ispunjavanju obaveza i ako se ne dobije pozivnica za NATO. To je prema upućenom izvoru iz SDP-a Ranko Krivokapić rekao premijeru Milu Đukanoviću na sastanku koji je u utorak održan u parlamentu, a na kojem je lider SDP-a tražio “remodeliranje koalicione saradnje za period od oktobra 2014. do oktobra 2015”.

“Krivokapić je na sastanku potencirao da je predstojeća godina ključna, jer će fokus EU i NATO partnera biti pojačan na postizanje opipljivih i konkretnih rezultata od kojih će zavisiti progres države u oba integraciona procesa. On je istakao da su dobijanje poziva za NATO, ispunjavanje privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24, djelotvorne reforme u oblasti vladavine prava i vraćanje povjerenja u izborni proces suštinska pitanja u odnosu na koja će se mjeriti uspješnost koalicione vlasti i legitimitet dobijen od građana”, kazao je izvor “Vijesti”, navodeći da SDP u ključnoj godini traži remodeliranje koalicione saradnje na jasnim principima i preciznim uslovima.

“SDP će u narednoj godini sve učiniti da se ti strateški državni ciljevi ispune, ali ukoliko kod DPS ne bude dovoljne posvećenosti ključnim ciljevima i zastoja u reformama sebe ne vidi u aranžmanu koji na taj način gubi evroatlantski i reformski legitimitet”. On nije mogao da precizira da li to znači i rekonstrukciju Vlade o čemu su mediji spekulisali. Na sastanku nije učestvovao potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović.

Bonus video: