Vujović: Neophodne korjenite promjene

On je dodao da je Pozitivna Crna Gora spremna da sa predstavnicima uprave Prijestonice, za dobrobit građana Cetinja, sjednu i pomognu u izradi studije o kreiranju šireg pristupa za razvoj turizma
57 pregleda 1 komentar(a)
Cetinje, Foto: Boris Pejović
Cetinje, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.09.2014. 15:12h

Korjenite promjene i velika ulaganja, ne samo u turističke objekte, već i u infrastrukturu i poboljšanje ponude, neophodni su kako bi se turistički potencijal Prijestonice Cetinje valorizovao, ocijenjeno je iz cetinjskog Opštinskog odbora Pozitivne Crne Gore.

Član cetinjskog Opštinskog odbora Pozitivne, Marko Vujović, rekao je da su neophodna i velika ulaganja u proizvodnju domaće organske hrane i pića, suvenira, kao i školovanje visoko obrazovanih turističkih kadrova i vodiča.

“Cetinjani su navikli da dobijaju obećanja na dugom štapu. Kada je lokalna vlast uvidjela da kratkoročni planovi i obećanja, kao što je bilo otvaranju fabrike čokolade, nijesu urodili plodom, vratili su se na dobro oproban recept dugoročnih, nikad ispunjenih obećanja”, naveo je Vujović u saopštenju.

Funkcioneri Prijestonice, kako je rekao, obećanja nikad nijesu štedili. “Sjetimo se samo i nekih drugih projekata koji se tiču turističke promocije Prijestonice, a koji su gromoglasno najavljivani, od gradnje eko naselja u Rijeci Crnojevića, preko revitalizacije jednog od 14 mlinova u selu Poseljani, rekonstrukcije tvrđave na Žabljaku Crnojevića, pa do gradnje žičare Kotor-Lovćen- Cetinje”, navodi se u saopštenju. On je dodao da je Pozitivna Crna Gora spremna da sa predstavnicima uprave Prijestonice, za dobrobit građana Cetinja, sjednu i pomognu u izradi studije o kreiranju šireg pristupa za razvoj turizma.

Bonus video: