Pavlović: Lukšić glumi da ne zna da je NATO pred Crnu Goru postavio jasan uslov

Pavlović je rekao da Crna Gora neće ispuniti uslov jer su kriminalizovane obavještajne strukture temelj Đukanovićevog režima
1 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Luka Zeković
Koča Pavlović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.09.2014. 13:48h

Ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić nastavlja da vara crnogorsku javnost u vezi NATO-a, tvrdeći da će Crne Gora na Samitu u Velsu dobiti jasan vremenski okvir za učlanjenje u Alijansu, kazao je potpredsjednik Pokreta za promjene, Koča Pavlović.

Lukšić je, u intervjuu za Diplomarius, kazao da bi odluka sa samita država članica NATO trebalo da definiše finalnu fazu procesa priključenja Crne Gore tom savezu, uz određivanje jasnog vremenskog okvira.

Pavlović je podsjetio da je Lukšić još u junu tvrdio da će u Velsu Crna Gora sigurno dobiti poziv za učlanjenje.

Prema njegovim riječima, Lukšić glumi da ne zna da je NATO pred Crnu Goru postavio jasan uslov.

"To je uslov koji njegov šef neće nikada ispuniti”.

Pavlović je rekao da Crna Gora neće ispuniti uslov jer su kriminalizovane obavještajne strukture temelj Đukanovićevog režima, i zato mu, kako je naveo, ne pada na pamet da ih dekriminalizuje i reformiše, “jer bi tako posjekao granu na kojoj sjedi”.

"A pride, Đukanovićeva veza sa ruskim kriminalnim i obavještajnim strukturama, i sa Šojguom je mnogo duboka i svojevremeno je „ovjerena“ sa 300 miliona, koji su vjerovatno završili na njegovom i Roćenovom računu", kazao je Pavlović.

On je ocijenio da će zbog svega toga ispunjenje postavljenog uslova i učlanjenje Crne Gore u NATO sačekati “sve dok Đukanović ne ode Sanaderovim stopama”.

"A oko izbornih farsi, Lukšić se ponaša kao da građansko nepovjerenje u regularnost izbora izaziva neka mistična sila. A ne manipulisanje biračkim spiskom, brutalna krađa i masovna politička korupcija, koje je ogoljela Afera Snimak, a koju sistematski sprovodi partija čiji je nominalni potpredsjednik baš Lukšić", dodao je Pavlović.

Kako je kazao, Lukšić je jednom već prokockao povjerenje koje su mu povjerili i Evropa i opozicija.

"Zato djeluju jako smiješno njegovi pokušaji da se vrati iz mrtvih, da ponovo uđe u istu ulogu Đukanovićevog trojanskog konjića i da opet zazvuči kao nekakva alternativa", naveo je Pavlović.

Bonus video: