Pejanović-Đurišić se nada politici otvorenih vrata na NATO samitu u Velsu

Ona se nada da će oni koji treba da vide ubrzo uočiti da je država u potpunosti usklađena sa NATO standardima
54 pregleda 6 komentar(a)
Milica Pejanović Đurišić, Foto: Boris Pejović
Milica Pejanović Đurišić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.09.2014. 18:54h

Ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić očekuje da će na dnevnom redu NATO Samita ipak biti politika otvorenih vrata, navodeći da se nada da će oni koji treba da vide, ubrzo uočiti da je država u potpunosti usklađena sa standardima Alijanse.

Ona je kazala da su očekivanja od predstojećeg Samita u Velsu ista kao prije nekoliko mjeseci.

Pejanović-Đurišić se nada da će na dnevnom redu ipak biti politika otvorenih vrata.

"Da se definiše i precizira način na koji će Crna Gora, kao definitivno prva naredna punopravna članica Alijanse nastaviti da razvija svoj odnos sa Alijansom. Znate da tu govorimo o započinjanju procesa intenziviranog i fokusiranog dijaloga i mi smo za taj proces spremni", kazala je ona novinarima na otvaranju edukativno-simulacionog centra u okviru NATO naučnog projekta GEPSUS.

Televizija Crne Gore prenosi da je Pejanović-Đurišić navela da je Ministasrtvo odbrane u proteklom periodu radilo "punom parom".

Ona se nada da će oni koji treba da vide ubrzo uočiti da je država u potpunosti usklađena sa NATO standardima, ali nije željela da licitira datumima.

"Vidjeli smo da je to dvosmjeran proces, koji od nas zavisi u onoj mjeri u kojoj smo mi spremni i uspješni kada je u pitanju implementacija reformi i standarda, a riječ je o kompleksnoj organizaciji koja osim vojne ima i političku dimenziju", zaključila je ona

Bonus video: