Narodna stranka se vraća na političku scenu?

"Političari koji obnavljaju rad NS smatraju da na crnogorskoj političkoj sceni ima prostora za nove mlade ljude, kao i da partije koje sada zastupaju prava Srba u Crnoj Gori to ne rade na pravi način", kazao je sagovornik agencije Mina.
1040 pregleda 58 komentar(a)
Narodna stranka
Narodna stranka
Ažurirano: 06.09.2018. 10:40h

Grupa mladih ljudi na čelu sa ljekarom Vukom Kadićem, pokrenula je inicijativu za obnovu rada Narodne stranke (NS) i izvjesno je da se narodnjaci nakon devet godina vraćaju na crnogorsku političku scenu, saznaje agencija MINA.

Vuk Kadić, sin nekadašnjeg funkcionera NS-a i lidera Demokratske srpske stranke (DSS) Ranka Kadića, vratio se u Podgoricu iz Novog Sada. On do sada nije bio član nijedne političke partije.

Prema saznanjima agencije MINA, Kadić je sa grupom mladih kojima je bliska politika koju je zastupala NS, razgovarao i sa nekadašnjim rukovodstvom narodnjaka koji su ih podržali obnovljanje stranke.

Sagovornik MINE rekao je da se i ranije razgovaralo o mogućnosti obnavljanja rada NS-a, ali da to nije realizovano jer je jedan dio mladih koji su podržavali tu stranku, zbog materijalne situacije napustio Crnu Goru.

Novu rukovodstvo NS nastaviće politiku koju su narodnjaci zastupali ranije, a čije su glavne smjernice da su Srbi i Crnogorci jedan narod, da Srbi u Crnoj Gori ne mogu biti manjina.

Istovremeno NS je obnovila inicijativa o ujedinjenjenu sa DSS-om u jedinstvenu Narodnu stranku. Tu inicijativu pokrenuli su tadašnji lderi Predrag Popović i Ranko Kadić.

„Političari koji obnavljaju rad NS smatraju da na crnogorskoj političkoj sceni ima prostora za nove mlade ljude, kao i da partije koje sada zastupaju prava Srba u Crnoj Gori to ne rade na pravi način“, kazao je sagovornik Agencije.

NS je formirana 12. maja 1990. godina, kao, kako su tada kazali osnivači, stranka koja nastavlja da baštini tradicije Narodne stranke iz vremena Kraljevine Crne Gora.

NS se povukla sa političke scene nakon republičkih izbora 2009. godina, kada u koaliciji sa DSS nije uspjeka da uđe u Parlament. Na čelu NS tada je bio Predrag Popović koga je nakon toga zamijenio Dejan Vučićević.

Bonus video: