Politička kriza poremetila proslavu Dana Opštine Kolašin

Predstavnici izvršne vlasti obići će rekonstrisanu Ulicu palih partizanki, gradilište šetališta i dječije igralište
4 komentar(a)
Ažurirano: 27.08.2014. 23:21h

Proslava Dana Opštine Kolašine, koja se obilježava danas, zbog činjenice da ni tri mjeseca nakon lokalnih izbora nijesu verifikovani odbornički mandati, biće znatno skromnija nego ranije.

Kako je njavljeno iz kabineta predsjednika Opštine Darka Brajuškovića, predstavnici izvršne vlasti obići će rekonstrisanu Ulicu palih partizanki, gradilište šetališta i dječije igralište.

Prije toga u kabinetu Brajuškovića biće upriličen prijem na kome će nagrade dobiti najbolji kolašinski sportista Savić Medenica i najbolji student Davor Sedlarević. Brajušković je na prijem i obilazak infrastrukturnih objekata pozvao i predstavnike svih političkih partija, ali se predstavnici DF-a, SNP-a i SDP-a neće odazvati.

Kako su juče potvrdili „Vijestima“, prijemu neće prisustvovati ni čelnici lokalnog DF i SNP, Aleksanadar Dožić i Đuro Milošević

Predsjednica Opštinskog odbora SDP-a, Željka Vuksanović, u odgovoru na pozivnicu Brajuškoviću je napisala da je razlog za njen nedolazak “nepostupanje po odluci Skupštine opštine prilikom izbora lica kojima se dodjeljuju opštinske nagrade kao i neprihvatanje da se organizuje svečanost za otvaranje objekta koji nije dobio upotrebnu dozvolu.“

Kako su juče potvrdili „Vijestima“, prijemu neće prisustvovati ni čelnici lokalnog DF i SNP, Aleksanadar Dožić i Đuro Milošević.

Izražavajući žaljenje što ovogodišnji Dan opštine ne mogu proslaviti kako dolikuje, Milošević je podsjetio da se opstrukcijama DPS-a i Grupe birača (GB) nije mogla konstituisati nova skuštinska većina.

“Kao budući konstituenti lokalne vlasti učinićemo sve da naša predizborna obećanja ispunimo kako bi se stvorili uslovi da građani Kolašina žive onako kako i zaslužuju”, napisao je Milošević u čestitiki sugrađanima.

Dan Opštine čestitali su i predsjednici države, Skupštine i Vlade, Filip Vujanović, Ranko Krivokapić i Milo Đukanović, kao i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

Bonus video: