Čestitke povodom Dana Opštine Kolašin

"Kolašin mora biti posvećen održivom razvoju i domaćinskom gazdovanju, jer samo tako će sačuvati resurse koje ima, a i omogućiti budućim generacijama da dalje razvijaju svoj grad"
124 pregleda 8 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.08.2014. 12:08h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović čestitao je Dan Opštine Kolašin njenom predsjedniku Darku Brajuškoviću i svim građanima.

"Predsjednik je građanima Kolašina čestitao Dan opštine, uz uvjerenje da će pravilno korišćenje Bjelasice, Biogradske gore i ostalih neponovljivih prirodnih vrijednosti ovog kraja, omogućiti da Kolašin, uz saradnju državnih institucija i lokalne uprave, bude dio reprezentativne ponude crnogorskog turizma", kaže se u čestitki.

Vujanović je siguran da Kolašin izrasta u turističku destinaciju od značaja za pravilan i ravnomjeran razvoj sjevera i Crne Gore u cjelini.

"To je naš cilj, u čije ostvarenje iskreno vjerujemo, na dobrobit svih građana Crne Gore", navodi se u čestitki.

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić uputio je povodom 28. avgusta – Dana Opštine Kolašin telegram čestitku građanima, Brajuškoviću, predsjedniku SO Miletu Šukoviću i odbornicima.

"Vaš grad ima tu rijetku osobinu da je i u toko ljetnje i zimske sezone privlačan i sadržajan turistima. Ljepote Bjelasice, Tare, Morače i Mrtvice su prirodni dragulji koji daju šansu za snažan razvoj čitavog kolašinskog kraja. Kolašin mora biti posvećen održivom razvoju i domaćinskom gazdovanju, jer samo tako će sačuvati resurse koje ima, a i omogućiti budućim generacijama da dalje razvijaju svoj grad. Vaš trud uz državnu podršku je pravi način za podizanje kvaliteta života svih građana Kolašina", piše u čestitki.

I premijer Milo Đukanović uputio je, povodom Dana Opštine Kolašin, čestitku Brajuškoviću i svim građanima Kolašina.

"Želim da izrazim nadu da će prigodne manifestacije koje organizujete povodom vašeg praznika doprinijeti prevazilaženju podjela i stimulisati sve političke subjekte u Opštini da na konstruktivan način doprinesu skorom formiranju lokalnih organa vlasti, u interesu svih građana Kolašina i njegovog daljeg razvoja" naglasio je Đukanović.

"Na toj liniji, u okviru procesa evropske i evroatlantske integracije, i drugih strateških ciljeva Vladine politike, Kolašin, kao i sve lokalne zajednice u Crnoj Gori, može računati na punu podršku i pomoć Vlade", navedeno je u čestitki.

I ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević uputio je povodom Dana Opštine, čestitku Brajuškoviću, Milu Šukoviću, odbornicima i građanima.

"Crnogorska antifašistička istorija upisala je Kolašin svijetlim slovima u bogatu tradiciju naše vjekovne borbe za slobodu. U susret punom povratku Crne Gore u društvo evropskih država, vjerujem da će Kolašin potencirajući svoja prirodna bogatstva iskoristiti turizam kao svoju najveću razvojnu šansu i izgraditi se u prepoznatljiv regionalni turistički centar", navodi se u čestitki.

Bonus video: