Pravedna CG: Bez odlaska Đukanovića nema suštinskih promjena u društvu

Partije su odavno postale sebične društvene grupe čija se sva briga svodi na lični i stranački interes, ocijenili su iz tog političkog kluba
0 komentar(a)
DPS završna konvencija Podgorica, Foto: Luka Zeković
DPS završna konvencija Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.08.2014. 14:48h

Protekli lokalni izbori samo su još jedan u nizu dokaza koji potvrđuju da je crnogorska država talac neodgovorne i samožive političke klase, ocijenjeno je danas iz političkog kluba Pravedna Crna Gora.

"Partije su odavno postale sebične društvene grupe čija se sva briga svodi na lični i stranački interes. Vladajuća koalicija politiku shvata kao djelatnost koja je besmislena ukoliko ne doprinosi ličnom bogaćenju, funkcionerskim položajima i rasturanju državne kase. Zato je za DPS i njegove satelite užasna i sama pomisao na gubitak vlasti", navodi se u saopštenju.

Svi oni, kako se dodaje, dobro znaju da je njihova politika "iskarikirala državotvornu i evroatlantsku ideju i da suštinskih promjena nema bez odlaska Đukanovića i smjene aktuelnih stranačkih i državnih prvaka".

"Međutim, u vladajućim partijama ne postoji niko ko je spreman da postavi neprijatna i principijelna pitanja svojim liderima, počev od dometa ležećih reformi, raširenog osjećanja neslobode i beznadežnosti, pa do njihovih imovinskih kartona", dodaje se u saopštenju.

Navodi se da Crna Gora postaje besudna i siromašna zemlja u kojoj je udobno samo vladajućim političarima, "njihovim partijskim lakejima, stranačkim biznismenima i kriminalcima".

"Zato samo naivni građani mogu očekivati od ovakvih vladajućih stranaka da sprovedu reformatorsku evroatlantsku politiku. Međutim, kako vrijeme odmiče politika komercijalnih i kolebljivih suverenista zaslužuje da bude poražena od Lekićevog bleferskog opozicionog saveza i ostataka miloševićevske politike. Opozicija koja evropski put zagovara preko ruskih stepa i zgarišta velikosrpstva je prava mjera za Đukanovića i njegove političke i interesne lojaliste", zaključuje se u saopštenju Pravedne Crne Gore.

Bonus video: