Protest Srpske liste: Novorusija će dobiti svoje predstavništvo u Crnoj Gori

“U ime razuma tražimo da apelujete na vlasti u Kijevu da spriječe prolivanje krvi koja vapi i pred Bogom i pred ljudima"
82 pregleda 25 komentar(a)
Ukrajinska ambasada, Srpska lista, Foto: Savo Prelević
Ukrajinska ambasada, Srpska lista, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.08.2014. 18:13h

Razvijanjem zastave Donjecke Republike, paljenjem svijeća i predajom protestnog pisma ambasadi Ukrajine, aktivisti Srpske liste danas su, kako su naveli, osudili ponašanje te zemlje prema ruskom stanovništvu.

Predsjednik SL Dobrilo Dedeić najavio je da će ta stranka organizovati niz akcija i u drugim gradovima za “pospješivanje uslova za međunarodno priznanje Novorusije i osude režima u Kijevu”.

“U skorom periodu Novorusija će dobiti svoje predstavništvo u Crnoj Gori, kao što je to u Srbiji”, najavio je Dedeić.

“U ime razuma tražimo da apelujete na vlasti u Kijevu da spriječe prolivanje krvi koja vapi i pred Bogom i pred ljudima. Vaša zemlja će se zauvijek graničiti sa Rusijom, a nikada sa SAD-om. Nema tih nacionalnih interesa zbog kojih možete tolerisati monstruozna ubistva ruskih civila, niti se Vaša domovina može smatrati civilizovanom u danima kada se ruše i skrnave pravoslavni hramovi u Ukrajini i Novorusiji. U nadi da ćete idući Dan nezavisnosti provesti u miru sa komšijama i braćom iz Novorusije”, kaže se u pismu otpravniku poslova Ukrajine Vladimiru Cibuljniku.

Bonus video: