Bivši pozitivci u Pravoj Budvi

Perović i Balević su isključeni iz Pozitivne zbog toga što su navodno glasali za Rađenovića
8 komentar(a)
Časlav Perović, Foto: Vuk Lajović
Časlav Perović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 23.08.2014. 06:26h

Bivši odbornici Pozitivne Crne Gore Časlav Perović i Milan Balević formiraće partiju pod nazivom Prava Budva i od 1. septembra političko djelovanje u lokalnom parlamentu obavljaće kroz istoimeni klub.

„Došlo je vrijeme da taj (nezavisni) klub odbornika dobije ime. Kolegi Baleviću i meni fokus će biti na predlozima za rješavanja životnih problema i potreba građana Budve i unapređenju životnog standarda, prije svega kroz razvoj turizma. Mislimo da su sve partije stavile turizam kao primarnu ekonomsku granu od koje živi grad, u drugi plan“, kazao je Perović, koji je dodao da su skupili potpise za registrovanje partije.

Do loma u budvanskoj Pozitivnoj, koja je na lokalnim izborima 2012. osvojila više od hiljadu glasova i četiri od ukupno 32 mandata, došlo je prošlog ljeta, kada se glasalo za izbor Lazara Rađenovića za gradonačelnika.

Nakon što je Upravni sud osporio skupštinsko imenovanje Rađenovića, "jer je njime bio povrijeđen Pravilnik i Statut", on je na glasanju dobio 19 glasova, dva više od broja odbornika koje ima vladajuća DPS-SDP-LP koalicija, za šta su osumnjičeni Perović i Balević. Iako su negirali da su glasali za Rađenovića, Pozitivna ih je isključila, ali su oni odbili da vrate mandate.

Prije nekoliko mjeseci i treći odbornik Pozitivne Nikola Vukčević je napustio Pozitivnu kako bi djelovao kao nezavisni odbornik. Upravo u to vrijeme Balević i Perović potpisali su sporazum sa DPS-om, što je izazvalo revolt opozicije, ali i SDP i LP koji su u više navrata kritikovali DPS, ali su ostali u vlasti.

Osvrćući se na optužbe da su njih dvojica obezbijedili DPS-u vlast u Budvi, Perović je kazao da je cilj ulaska u koaliciju bio da spasu grad od kolapsa koji joj je prijetio u sezoni.

„U političkim i pravnim teorijama vlast, ma kakva da je, bolja je od bezvlašća, a zakon, kakav god da je, bolji od bezakonja. Upravo je to bio cilj nekih struktura, da se Budva uvede u kolaps usred trurističke sezone. Upravo oni koji stalno pozivaju na izbore na svakim sljedećim imaju sve slabije rezultate“, kazao je on.

Prema njegovim riječima, vladaju dvostruki aršini kada se komentariše prelazak odbornika ili poslanika uz jedne u drugu grupaciju:

„Kada je u pitanju opozicija, to onda ne predstavlja korupciju, a naš sporazum sa DPS jeste korupcija. U čemu je razlika. Imali smo priliku da vidimo u Podgorici da su jedna stranka iz vlasti i druga navodno iz opozicije, napravile koalicioni sporazum. Da li je to svojevrsna politička korupcija?”

Dokazaćemo ko je korumpiran ako nastave da nas prozivaju

Perović je kazao da više neće tolerisati napade opozicije da su politički korumpirani.

„Protiv svakoga ko nas ubuduće bude prozivao i optuživao da smo politički korumpirani, podnijećemo prijave. Imaće priliku da to na sudu dokažu. Umjesto blaćenja kojim udaraju na čast, ime i dostojanstvo čovjeka, upotrijebiću konkretna saznanja o poslovnim i drugim aktivnostima tih kolega iz skupštinskih klupa. Bilo nam je ispod svakog dostojanstva da polemišemo sa njima na tako niskom niovu, ali pošto se takve uvrede ne mogu više tolerisati, biće im uzvraćeno na isti način, ali argumentovano“, zaprijetio je Perović.

Bonus video: