Kolašin OIK zakazao sjednicu nakon upozorenja DIK

Predsjednik OIK Kolašin Zoran Vlahović nije mogao da kaže da li će sjutra biti i napravljen izvještaj o konačnim rezultatima izbora u tom grad
1 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2014. 10:52h

Sjednica kolašinske izborne komisije (OIK) zakazana je za sjutra u 11 sati.

Sjednica je zakazana nakon što je Državna izborna komisija (DIK) upozorila OIK da da napravi izvještaj o konačnim rezultatima lokalnih izbora u tom gradu i dostavi ga Skupštini opštine kako bi se održala konstitutivna sjednica lokalnog parlamenta, a što je preduslov za formiranje vlasti koju su Demokratska partija socijalista (DPS) i Grupa birača (BG) izgubile 25. maja.

Predsjednik OIK Zoran Vlahović potvrdio je za “Vijesti” da je zakazao sjednicu za subotu.

On, ipak, nije mogao da kaže da li će sjutra biti i napravljen izvještaj o konačnim rezultatima izbora u tom gradu.

"Zakazao sam sjednicu na osnovu dopisa DIK. Ne mogu da prejudiciram i kažem kako šta će se sjutra dešavati na sjednici OIK. Sačekajte kraj sjednice", rekao je Vlahović.

Iz kolašinske opozicije, koja je osvojila većinu na lokalnim izborima 25. maja očekuju da se sjutra “izborni proces u Kolašinu konačno završi i stvore uslovi za verifikaciju mandata".

"Očekujemo da članovi OIK ispred Demokratske partije socijalista i Grupe birača sjutra konačno ispoštuju zakon. Njihovo ponašanje je bilo neodgovrno, ne samo prema opziciji, već i prema građanima Kolašina. Nadam se da je jasno da na sjutrašnjoj sjednici nema prostora za glasanje, preostalo je jedino da OIK postupi prema onome što je DIK decidno naložila. Očekujem i da će Vlahović nakon toga dostaviti Skupštini izvještaj sa nespornim rezultatima lokalnih izbora", kazao je potpredsjednik OO Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Martinović.

Bonus video: