DPS Kolašin: SNP i DF nastoje da prikriju političku korupciju

Iz DPS-a su pitali i „zašto principijelni i moralni SNP nije u pismu naglasio da su krivi u Kolašinu, koliko su krivi u Herceg Novom?“
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2014. 15:45h

Demokratska partija socijalista (DPS) poštuje volju građana Kolašina i do kraja će insistirati i svoj politički autoritet založiti da se ona verifikuje na zakonom predviđen način, poručeno je iz te stranke.

Socijalistička narodna partija (SNP) uputila je danas Delegaciji Evropske unije (EU) u Podgorici i ambasadoru Mitji Drobniču pismo u kojem je optužila lidera DPS-a Mila Đukanovića i tu stranku da blokiraju konstituisanje lokalne vlasti u Kolašinu na osnovu rezultata izbora 25. maja. Iz Demokratskog fronta (DF) smatraju da Đukanović stoji iza blokade rada Opštinske izborne komisije Kolašin i odlaganja za danas zakazane sjednice Državne izborne komisije.

Iz DPS-a su ocijenili da pravno neutemeljeno, politički blijedo, neistinito i podmuklo izgledaju saopštenja SNP-a i DF-a „u pokušaju prikrivanja očite političke korupcije koju su počinili u Đuđevini u opštini Kolašin“.

„Zašto u pismima upućenim predstavnicima EU i ukupnoj javnosti nijesu objasnili kako su uspjeli da sa 15 glasova za dvije nedjelje izgube njih 12, dok su njihove kolege iz DF sa 17 glasova pali na nulu i kako je treća partija za to vrijeme na biračkom mjestu na kome pravo glasa ostvari 70-tak građana uspjela da se sa nule lansira do 27 glasova, samo da bi DPS-u uzeli jedan mandat?", upitali su iz DPS-a u saopštenju.

Oni su pitali i „zašto principijelni i moralni SNP nije u pismu naglasio da su krivi u Kolašinu, koliko su krivi u Herceg Novom?“.

„Dok im je odbornički klub bio jedinstven nije im smetalo da svoje članove i odbornike postave na nekoliko funkcija, jer im je to bilo zakonito dok su bili skupa. Čim je nastao rusvaj u toj partiji, koji su sami, bez ičije pomoći izazavali, sjetili su se da treba primjenjivati zakon“, ocijenili su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, SNP je primjenjivao zakon, „samo kako oni znaju, protivzakonito“.

„Ako su pravni "stručnjaci" iz SNP zaboravili, nije javnost, da su indentične pravne situacije u Herceg Novom i Andrijevici tumačili na različite načine. Ono što su tvrdili u Andrijevici, negirali su Herceg Novom“, kazali su iz DPS-a.

Uostalom, kako su dodali, njihovu i pravnu i političku doktrinu su najbolje prepoznali građani, „zato im i daju sve manje glasova“.

„Nekada najbrojnija partija u parlamentu, sada se samo u nijansama po snazi razlikuje od juče osnovane Pozitivne Crne Gore. Politička sudbina će im biti ista. Od Herceg Novog pa nadalje“, smatraju u DPS-u.

Oni su ocijenili da su, nedorečenost izbornih zakona na kojima su insistirale opozicione partije, politička korupcija u režiji SNP i DF i omogućavanje biračima da glasaju sa neispravnim dokumentima, razlozi današnjeg političkog stanja u Kolašinu.

„Za razliku od drugih mi tražimo pravna rješenja kako da se do kraja legitimiše izborni rezultat i vjerujemo da ćemo u tome uspjeti, a politička nasilja DF-u i SNP-u će građani znati da naplate“, poručili su iz DPS-a.

Galerija

Bonus video: