Milačić: Nećemo učestvovati u ratovima unutar opozicije

Predsjednik Prave Crne Gore je pozvao na jedinstvo i kolegijalnost u borbi za "konačnu demokratizaciju Crne Gore"
124 komentar(a)
Prava crna gora, Foto: Prava Crna Gora
Prava crna gora, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 05.09.2018. 10:34h

Prava Crna Gora neće učestvovati u radovima unutar opozicije, već će se truditi da kritike uputi uljudno i bez niskih udaraca, kazao je predsjednik te partije Marko Milačić na sjednici koordinatora stranke iz deset crnogorskih opština.

Milačić je istakao da je zadovoljan dosadašnjim partijskim radom i aktivnostima.

''Za svega pola godine od osnivanja uspjeli smo da afirmišemo partijski identitet, da predstavimo naš program i ideju, uglavnom opsežnim terenskim radom, da učvrstimo domaće i regionalne kontakte sa našim prijateljima i partnerima. Takođe, uspjeli smo da detektujemo puls građana, koji se umnogome odnosi na želju da opozicija bude jedinstvena i maksimalno kolegijalna. Drugim riječima, upravo zbog toga, ali i elementarne političko-ljudske pristojnosti, Prava Crna Gora neće učestvovati u među-opozicionim ratovima i prepucavanjima, a ukoliko smatramo da je nešto za kritiku trudićemo se da kritikujemo uljudno i bez niskih udaraca. Insistiramo i inistiraćemo na novom pristupu, utemeljenom na, ne samo prijateljskim, već i bratskim odnosima sa kolegama iz opozcije", rekao je Milačić.

On je pozvao na jedinstvo i kolegijalnost u borbi za "konačnu demokratizaciju Crne Gore", imajući u vidu višestruko uvećani javni dug, te činjenicu da se Vlada samo ove godine zadužila za dodatnih 440 miliona eura, ali i podatak da je nezaposlenost "odavno premašila istorijski zenit".

Na sastanku su, prvi put od nedavne najave bliže saradnje, učestvovali predstavnici političke partije dr Novice Stanića, Pokreta za Pljevlja, bivši poslanik Danko Šarančić i Andrija Stanić.

Na sastanku je, kako su saopštili iz Prave, dogovoren detaljan plan terenskog rada "od vrata do vrata" koji će biti prezentovan sredinom mjeseca.

Bonus video: