"Naredio odlaganje"

Koprivica: Iza blokade rada OIK Kolašin i DIK stoji Đukanović

"I više je nego očigledno da Đukanović ima krhku većinu u Parlamentu, pa je obezbijedio većinu u pravosuđu pod plaštom ustavnih reformi"
0 komentar(a)
17.02.2019. 18:15h

"Naše nedavno upozorenje o brutalnom i javnom izrugivanju fiktivne većine OIK Kolašina nad ustavnim poretkom i izbornom voljom građana, kroz njeno odbijanje da proglasi rezultate lokalnih izbora od 25. maja, nagovijestilo je dalji slijed događaja. Nije samo očigledno da iza blokade rada OIK Kolašina stoji Milo Đukanović lično, nego i iza rada predsjednika Državne izborne komisije, kojem je naredio današnje odlaganje sjednice, na kojoj je trebalo proglasiti rezultate izbora u Kolašinu, saopštio je član Demokratskog fronta Dragan Koprivica.

Kako su "Vijesti" objavile sjednica Državne izborne komisije (DIK) na kojoj je trebalo da bude razmatrana informacija o tome da li je kolašinska Opštinska izborana komisija (OIK) postupila prema odluci DIK-a od 12. avgusta, nije održana danas.

"Pokazalo se da je fiktivna većina OIK Kolašina bila samo prva faza primanja direktiva, a sad je Ivica Kalezić sljedeći, jer je članovima DIK-a samo proslijedio SMS o neophodnosti odlaganje sjednice, koji je dobio od Đukanovića. Nije isključeno da sljedeće upute po istom pitanju dobije i Ustavni sud Crne Gore, pošto je i više nego očigledno da Đukanović ima krhku većinu u Parlamentu, pa je obezbijedio većinu u pravosuđu pod plaštom ustavnih reformi, za koje su, nažalost, glasale i neke opozicione partije", saopštio je Koprivica.

Kako je dodao, Đukanović na ovaj način može obarati na Ustavnom sudu svaku odluku Parlamenta, "koja mu nije po volji, kao i svaki rezultat izbora, koji mu nije po volji".

"Ovakvi najnoviji postupci bez presedana, kroz manipulisanja OIK Kolašina i Državne izborne komisije, i dodatno usložnjavaju ionako posrnulu vladavinu prava u Crnoj Gori. Zato autentičnim opozicionim snagama nalažu obavezu da daju ozbiljan opozicioni odgovor, uz sve vidove demokratske borbe i otpora režimu, posebno uključujući i građanske proteste", zaključuje se u saopštenju Koprivice.

Galerija