Žabljak: U srijedu sjednica lokalnog parlamenta, bira se predsjednik

"Mi smo odgovorni i prema biračima i prema građanima ali i prema našem kandidatu"
0 komentar(a)
Veselin Vukićević, Foto: Obrad Pješivac
Veselin Vukićević, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 19.08.2014. 13:10h

Predsjednik SO Žabljak Vidoje Tomčić za srijedu je zakazao sjednicu lokalnog parlamenta sa jednom tačkom dnevnog reda-Izbor predsjednika Opštine Žabljak.

Ko će naslijediti Isaila Šljivančanina, koji je na funkciji čelnog čovjeka Opštine proveo dva petogodišnja mandata znaće se tokom sjutrašnjeg dana. O kandidatima za koje će glasati odbornici ovog trenutka zna se da će vladajuća DPS-SDP koalicija predložiti Veselina Vukićevića(DPS), profesora književnosti i aktuelnog direktora OŠ „Dušan Obradović“, nosioca odborničke liste na majskim izborima.

To nam je potrvđeno i lokalnoj DPS.

"Mi smo odgovorni i prema biračima i prema građanima ali i prema našem kandidatu. Od početka predizborne kampanje nijesmo krili da je on naš kandidat pa ćemo Vukićevića predložiti za predsjednika Opštine", kaže predsjednik OO DPS Milorad Zarubica.

Lider lokalne SNP i nosilac njihove liste na proteklim izborima, odbornik Milanko Ćetković kaže da postoji mogućnost da ta partija predloži kandidata za čelnika ove Opštine. Odbornik Fronta Aleksandra Vuković kaže da se u toj koaliciji na tu temu nije razgovaralo i smatra da ne bi bilo korektno nekog predlagati u okolnostima poznatog odnosa odborničkih snaga. Jedniki odbornik Pozitivne Mirčeta Tomčić ostao je tajanstven i kazao da će njegov stav čuti na sjednici.

Vlast u SO Žabljak čini koalicija DPS-SDP sa 17 odbornika. SNP je zastupljena sa osam, DF sa pet i PCG sa jednim odbornikom.

Bonus video: