Bošnjak: Radulović potvrdio da je DF bio u pravu

"Oni smatraju da su iznad pravnog poretka i da za njih zakoni i odluke koje im nijesu po volji ne važe"
90 pregleda 3 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Luka Zeković
Branka Bošnjak, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.08.2014. 10:23h

Predsjednik Upravnog suda Branislav Radulović samo je potvrdio da je DF bio u pravu kada je rekao da u Glavnom gradu vlada neka vrsta pravnog nasilja i da potpuno nelegalno i nelegitimno je Vladan Vučelić zauzeo poziciju vršioca dužnosti Gradonačelnika Podgorice, saopštila je odbornica u Skupštini Glavnog grada

Branka Bošnjak.

"Mi smo na konferenciji za novinare opomenuli građanina Vučelića da ne preuzima nešto što mu ne pripada jer će dobiti krivičnu prijavu za lažno predstavljanje. Njemu je kao što javnost zna na konstitutivnoj sjednici Skupštine Glavnog grada konstatovan prestanak mandata Zamjenika Gradonačelnika a takođe i konstatovan njegov odbornički mandat koji je nespojiv sa izvršnim funkcijama u Glavnom gradu. Pravno neobavezujuće političko mišljenje MUP-a nije upravni akt koji može suspendovati prestanak mandata zamjeniku gradonačelnika niti nešto na osnovu čega se može donijeti rješenje za postavljenje nekoga na mjesto VD Gradonačelnika. Skupština Glavnog grada je jedini organ koja može da o takvim stvarima odlučuje, a ona u međuvremenu nije zasijedala", navodi se u saopštenju Bošnjak.

Ona navodi da je vjerovatno to razlog što se u Glavnom gradu krije, ako uopšte postoji, odluka po kojoj je zasjeo Vladan Vučelić u fotelju Gradonačelnika.

"Ja sam još prije par dana dopisom i zvanično tražila da mi se dostavi kopija te odluke, kako bi mogli da se obratimo Upravnom sudu ali naravno odgovora iz Glavnog grada još uvijek nema. Neko je morao stati iza te odluke i potpisati je i odgovarati za to ako ona uopšte postoji, u protivnom kao što je najvjerovatnije u pitanju, radi se o samoproglašenju za VD Gradonačelnika i lažnom predstavljanju, što je krivično djelo", piše u saopštenju Bošnjak.

Dodaje se i da je DPS nakon nedavnih lokalnih izbora je u potpunom haosu i sad pokušava da "nelegalno i nelegitimno uzurpira pozicije koje im ne pripadaju".

"Oni smatraju da su iznad pravnog poretka i da za njih zakoni i odluke koje im nijesu po volji ne važe. Svi veliki diktatori kada im se bližio kraj pribjegavali su ovakvoj vrsti nasilje, ali to „koprcanje“ i izazivanje haosa je obično kratkog vijeka", zaključuje se.

Bonus video: