SNP: Ponašanje kolašinskog OIK-a predstavlja očajnički trzaj

"Po njima izbori se nijesu ni dogodili, ukoliko bi konačni rezultati tih izbora značili smjenu njihove vlasti"
2 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 18.08.2014. 18:04h

Odbijanje predsjednika i članova OIK-a Kolašin prestavnika DPS-a i grupe građana, da postupe po nalogu Državne izborne komisije i Skupštini opštine Kolašin dostave Izvještaj o rezultatima izbora održanih 25 maja ove godine, predstavlja posljednji očajnički pokušaj gubitnika izbora da spriječe ostvarivanje izborne volje građana Kolašina, kazali su u SNP-u.

"Po njima izbori se nijesu ni dogodili, ukoliko bi konačni rezultati tih izbora značili smjenu njihove vlasti.

Takav stepen nepoštovanja zakona i izborne volje građana predstavlja do sada ne zabilježen slučaj samovolje, drskosti i primitivizma.

Više nego jasno da iza pravnog nasilja i uvoda u diktaturu u Kolašinu i Herceg Novom, stoji Demokratska partija socijalista na čelu sa Milom Đukanovićem", stoji u saopštenju..

SNP, kako kažu, ponovo ukazuje da da izbornu volju građana Kolašina iskazanu u konačnim rezultatima izbora niko ne može promijeniti.

"Protekom ma kog vremena ,,nepravo“ koji se služe gubitnici izbora u Kolašinu, ne može postati pravo.

SNP poziva V.D. Vrhovnog državnog tužioca da obavijesti javnost šta je urađeno po, dana 08.08.2014 godine podnesenoj krivičnoj prijavi SNP-a protiv predsjednika Opštinske izborne komisije Kolašin zbog počinjenog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

Ukazujemo da se nikome ne smije dozvoliti da zarad ličnih interesa, zloupotrebom službenog položaja, kršeći zakon, obesmišljavajući izbore i povređujući slobode i prava građana, stvara sliku o Crnoj Gori kao državi u kojoj ne postoji vladavina prava.

Ukoliko pak nije ustanju da na efikasan način obezbijedi zaštitu javnog interesa, otkrivanje i progon počinilaca krivičnih djela koja se čine pred očima cjelokupne javnosti, profesionalna i moralna obaveza V.D. Vrhavnog državnog tužioca bila bi da podnese ostavku na tu funkciju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: