DPS: Danilović i DF odgovorni za političku situaciju u Kolašinu

"Ovdje nije riječ o političkom nadgornjavanju, već o striktnom poštovanju usvojenih zakona"
0 komentar(a)
Đurđevina, Foto: Dragana Šćepanović
Đurđevina, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 18.08.2014. 16:53h

Najveću odgovornost za političku situaciju u Kolašinu nakon lokalnih izbora ima Demokratski front i Goran Danilović, lično, zato mu neće pomoći pozivi za rušenje Vlade da prikrije klasičnu političku korupciju koju je organizavao u Đurđevini, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista koje potpisuje Marta Šćepanović, poslanica DPS u Skupštini Crne Gore.

"Opštinska izborna komisija je izvještaj o sprovedenim izborima 25. maja usvojila jednoglasno, da bi nakon 8. juna, na ponovljenim izborima u Đuđevini, zbog činjenice da se glasalo sa starom ličnom kartom, a da ne govorimo o pritiscima na birače Demokratskog fronta i SNP-a da glasaju protiv svoje volje po njegovom nalogu, OIK došla u pat poziciju, zbog nedostatka potrebne većine za donošenje odluke o proglašenju konačnih rezultata izbora, jer je glasanje bilo izjednačeno", kazala je ona.

Rješenje te pravne situacije, kako dodaje, nije u postupanju OIK po donesenoj odluci DIK.

"Upravo bi takvo postupanje dovelo do nezakonitog rada OIK. To odlično znaju svi pravnici i u Demokratskom frontu i SNP-a", rekla je Šćepanović.

Prema njenim riječima, "ovdje nije riječ o političkom nadgornjavanju, već o striktnom poštovanju usvojenih zakona".

"A pravo je iznad svake politike. Ne čudi nas pokušaj Danilovića da svoje slabosti prikrije pozivom za nasilnom promjenom iskazane volje birača na parlamentarnim izborima, kada je bio to u stanju da uradi najrođenijima, onda bi bio spreman da to uradi i ostatku Crne Gore. Nakon neviđene političke korupcije koja se desila od strane DF-a i SNP-a na ponovljenim izborima u Đuđevini umjesto da rade na vraćanju povjerenja birača u tom mjestu, oni neozbiljnim stavovima i zahtjevima smišljeno ne dozvoljavaju da se iskazana volja birača verifikuje u parlamentu", rekla je Šćepanović.

Bonus video: