Bošnjački savez: Parlamentarne partije da rade u interesu građana

"Svima je jasno da bez glasa gospodina Bogojevića nema većine u Podgoričkom parlamentu"
0 komentar(a)
Parlament CG, Foto: I. Šljivančanin
Parlament CG, Foto: I. Šljivančanin
Ažurirano: 18.08.2014. 15:01h

Parlamentarne partije u pet crnogorskih opština svjesno su krenule u obračun sa interesima građana tih opština, kazali su u Bošnjačkom savezu, objašnjavajući to sjednicama koje se ne održavaju, a na kojima bi se trebale donositi skupštinske odluke koje su u interesu građana.

"Dok partije Barskog, Bjelopoljskog, Kolašinskog i Pljevaljskog parlamenta prebacuju odgovornost na dešavanja u Podgorici gdje navodno čekaju rješavanje predhodnog pitanja u tom gradu,centrale partija koje sačinjavaju Podgorički parlament radi nečijih interesa sasvim svjesno dovode u zabludu crnogorsku javnost.

Iako je i opoziciji i DPS-u veoma jasno da formiranje vlasti u Podgorici zavisi od glasa gospodina Bogojevića koji će u Podgoričkom parlamentu isključivo dati podršku politici „trećeg puta“ kroz formiranje manjinske uprave koju će sačinjavati i predstavnici opozicije i DPS, opozicija se pred licem javnosti i dalje bavi sa onim šta će SDP ili PCG navodno da odluče.

Svima je jasno da bez glasa gospodina Bogojevića nema većine u Podgoričkom parlamentu. Međutim takođe je jasno da opozicija neće prihvatiti manjinsku upravu koju bi pored njih sačinjavao i DPS.

Ako je kristalno jasno da se na stav gospodina Bogojevića kao nestranačkog kandidata ne može uticati kao da se usljed takvih okolnosti Podgorički parlament našao u pat poziciji, prosto se pitamo kome je u interesu održavanje ovakvog stanja", zaključuje se u saopštenju Bošnjačkog saveza.

Bonus video: