Herceg Novi: SNP podnijela prijavu protiv OIK

Predsjednik OIK Herceg Novi, zloupotrebljavajući službeni položaj, odbio je da izvrši Zakonom o izboru odbornika i poslanika utvrđenu obavezu
0 komentar(a)
SO Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
SO Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 15.08.2014. 16:53h

Socijalistička narodna partija (SNP) Crne Gore podnijela je Vrhovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Dragan Jankovića, predsjednika Opštinske izborne komisije (OIK), zato što je, kao odgovorno lice nakon što mu je 01. avgusta dostavljeno obavještenje Skupštine opštine Herceg Novi o prestanku mandata odborniku Bogdanu Kočetanoviću, odbio da izvrši zakonom utvrđenu obavezu da sazove sjednicu OIK i SO Herceg Novi podnese Izvještaj o popuni upražnjenog odborničkog mjesta sa izborne liste SNP – Novom snagom za naš Novi", saopšteno je iz te partije.

"Kršeći odredbe Poslovnika o radu OIK komisije Herceg Novi, ne poštujući Mišljenje Državnog organa nadležnog za staranje o zakonitosti izbora, predsjednik OIK Herceg Novi, zloupotrebljavajući službeni položaj, odbio je da izvrši Zakonom o izboru odbornika i poslanika utvrđenu obavezu i SO Herceg Novi dostavi Izvještaj o popuni upražnjenog odborničkog mjesta. Predsjednik OIK-a Herceg Novi time je svjesno zloupotrijebio službeni položaj u namjeri da izbornoj listi SNP onemogući ostvarivanje prava na popunu upražnjenog odborničkog mjesta, kao jednog od osnovih izbornih prava utvrđenih zakonom", dodaje se u saopštenju.

Ukupne navedene nezakonitosti, kako navode, obavezivale su SNP CG da Vrhovnom državnom tužilaštvu podnese prijavu za pokretanje krivičnog postupka protiv Dragana Jankovića, predsjednika OIK Herceg Novi.

Bonus video: