Dio ulcinjskog DPS pisao Đukanoviću: Smijenite one zbog kojih smo izgubili grad

Portal Ul-info piše da su oni zatražili od centrale partije da izvrši analizu pregovora za formiranje vlasti u Ulcinju
57 pregleda 0 komentar(a)
Ulcinj izbori DPS, Foto: Luka Zeković
Ulcinj izbori DPS, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.08.2014. 11:05h

Rukovodstvu Demokratske partije socijalista DPS na čelu sa liderom Milom Đukanovićem nedavno se obratila grupa, kako su naveli „nezadovoljnih, potlačenih i odbačenih“ članova, simpatizera i glasača iz Ulcinja, među kojima se nalaze i članovi Opštinskog odbora te stranke.

Portal Ul-info piše da su oni zatražili od centrale partije da izvrši analizu pregovora za formiranje vlasti u Ulcinju i da smjeni one koji su doprinjeli da DPS, sa odličnim rezultatom i devet osvojenih mandata, ostane u opoziciji.

„Oni su iz svojih udobnih fotelja i svih beneficija koje imaju zahvaljujući DPS-u, dobro situirani, nonšalantno pristupili postizbornom pregovaračkom procesu, koji su trajali nekoliko nedjelja i na kraju doživjeli fijasko“, kaže se u ovom pismu i ističe da je to „kod većine članova Izvršnog i Opštinskog odbora DPS-a, kao i simpatizera u Ulcinju, izazvalo šok i strašno razočaranje.

Dodaje se da će u slučaju izostanka odgovora od stranačkog vrha na ovaj dopis, za koji Portal Ul-info tvrd da je imao uvid, potpisnici o svemu obavjestiti javnost, odreći se svih funkcija i napustiti DPS.

Nrekić: Nismo krivi

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Ljoro Nrekić kazao je za Portal Analitika da je iznenađen pismom grupe članova i simpatizera DPS-a, predsjedniku te partije Milu Đukanoviću.

Nrekić je potvrdio da je jutros vidio to pismo ali je istovremeno odbacio navode da je pregovarački tim odgovoran zbog činjenice da je DPS ostao u opoziciji u Ulcinju.

"Iznenađen sam tim pismom bez obzira na sve. Odmah mogu reći da nije ispoštovana instanca OO DPS-a Ulcinja kome su se morali prvo obratiti nezadovoljni članovi. To je demokratsko pravilo unutar partije", kazao je Nrekić.

Nrekić je kazao da uvijek ima nezadovoljnih ali da je svakome jasno da pregovarački tim nije odgovoran zbog čega je DPS ostao u opoziciji u Ulcinju.

"Nema krivice pregovaračkog tima jer je bio opšti odnosno namjenski dogovor svih da DPS ostane u opoziji. Protiv tog stava se nije moglo", zaključio je Nrekić.

Na lokalnim izborima u Ulcinju DPS je osvojila 9 mandata, Forca 8, stranka Fatmira Đeke 7, DUA tri mandata i SDP i Pozitivna po dva mandata. U parlament su ušli i SNP i DF sa po jednim mandatom. Vlast sačinjavaju koalicija Force, stranka Fatmira Đeke i Pozitivne Crne Gore.

Bonus video: