Odbori Pozitivne u Pljevljima, Tivtu i Kotoru: Nismo pričali o Pajoviću i Bojaniću

"Predsjednik OO Pozitivne Tivat Silvijo Marković je kazao da nije bilo sjednice povodom aktuelnih zbivanja unutar stranke"
51 pregleda 1 komentar(a)
Darko Pajović, Mladen Bojanić, Foto: Vesko Belojević
Darko Pajović, Mladen Bojanić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 14.08.2014. 18:58h

Opštinski odbori Pozitivne Crne Gore u Tivtu Kotoru i Pljevljima nisu donosili odluke i zauzimali stavove povodom inicijative za sazivanje vanrednog Kongresa i smjenu lidera Darka Pajovića.

Tu inicijativu je podnijelo osam od 14 članova predsjedništva Pozitivne predvođenih Mladenom Bojanićem i Dritanom Abazovićem.

"Predsjednik OO Pozitivne Tivat Silvijo Marković je kazao da nije bilo sjednice povodom aktuelnih zbivanja unutar stranke, te da stoga tivatski odbor na pomenutu temu nije ni mogao donijeti odluku. Takođe, ni OO u Kotoru tim povodom nije zasijedao niti je zauzeo stav povodom dešavanja u stranci. Koordinator Inicijalnog odbora Pozitivne Pljevalja Nikola Jurić je kazao je da IO Pljevlja nije imao nikakvih sastanaka o unutarstranačkim inicijativama” saopšteno je iz Pozitivne.

“Vijesti” su ranije objavile da će odbori u Nikšiću, Baru, Ulcinju i Petnjici tražiti od Pajovića da zakaže sjednicu Glavnog odbora na kojoj bi se raspravljalo o vanrednom kongresu, a izvori iz Predsjedništva koji traže smjenu Pajovića je kazao da je izvjesno da promjene podržavaju i odbori u Tivtu i Kotoru, kao i inicijalni odbori u Pljevljima i Bijelom Polju.

O inicijativi za sazivanje vanrednog kongresa za sada su se izjašnjavali odbori u Podgorici i Danilovgradu, koji su dali podršku Pajoviću, dok je Predsjedništvo cetinjskog odbora podijeljeno.

Ostali odbori se nijesu se izjašnjavali o dešavanjima u stranci nakon pokretanja inicijative krajem jula. Osam članova Predsjedništva podnijelo je inicijativu za zakazivanje vanrednog kongresa koji bi se održao do kraja oktobra i na kojem bi bilo izabrano novo stranačko rukovodstvo.

Prema Statutu Pozitivne, Glavni odbor stranke dužan je da sazove vanredni kongres na predlog Predsjedništva, ili najmanje jedna trećina opštinskih odbora stranke.

Pajović je stranački kongres zakazao za 26. maj naredne godine, pozivajući se na odredbu Statuta Pozitivne prema kojoj predsjednik može sazvati Kongres na osnovu Statuta ili kada ocijeni da je to neophodno zbog grubog narušavanja statutarnih i programskih odredbi.

Bonus video: