Camaj o ponašanju čelnika koalicije ELP: Rizikuju da budu heroji DPS-a

"Najbolji izlaz je da lider SDP-a Ranko Krivokapić smogne snage da, zajedno sa Pozitivnom i opozicijom napravi vlast i da se krene u promjene"
9 komentar(a)
Vaselj Camaj, Foto: Zoran Đurić
Vaselj Camaj, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.08.2014. 17:43h

SDP i Pozitivna moraju nastaviti pregovore o formiranju vlasti sa opozicijom jer, u suprotnom, osim što im prijeti nestanak sa političke scene, ispadaju pristalice DPS-a, ocijenio je politički analitičar i bivši član Savjeta Pozitivne Vaselj Camaj.

On je kazao da je obrazloženje nosioca liste Evropsko lice Podgorice Dragana Bogojevića da odustane od kandidature za mjesto gradonačelnika “smiješno” i da postoji mogućnost da je “postao nečiji igrač”.

“Pojedinci iz SDP-a i Pozitivne nemaju snage da formiraju vlast u Podgorici i kasnije pošalju DPS u opoziciju i na nivou države, i time pokazuju da im je lični interes veći od interesa građana. Razlozi Bogojevića su, takođe, smiješni. Cuo sam o njemu sve najbolje kao čovjeku, ali u politici je ispao smiješan ili čak postoji mogućnost da je postao nečiji politički igrač”, kazao je Camaj.

On je naveo da je obrazloženje Bogojevića da su zbivanja u Pozitivnoj uticala na njegovu odluku, u najmanju ruku neozbiljno.

“Možda iza toga postoji neka druga pozadina, jer nemoguće je da intelektualac poput Bogojevića daje takve, politički veoma neozbiljne izjave. On kaže i da je pokušavao naći neki treći put. Ja to ne mogu da razumijem: svuda u demokratskim zemljama postoji pozicija i opozicija. To je iluzija. On je imao mogućnost da kaže ili da je opozicionar ili uz DPS. Sve drugo, ni tamo ni ovamo, ide u prilog DPS-u i ne mogu da vjerujem da su ti ljudi toliko politički naivni da ne shvataju da rade u korist DPS-a. Ako ne znaju bolje ili drugačije, neka prepuste to drugima”, kazao je Camaj.

On smatra da je najbolji izlaz da lider SDP-a Ranko Krivokapić smogne snage da, zajedno sa Pozitivnom i opozicijom napravi vlast i da se krene u promjene.

“Ovako ispada da im promjena vlasti nije cilj. Neka otvoreno to kažu građanima. Oni suviše iritiraju građane svojim ponašanjem i postoji otvorena opasnost nestanka sa političke scene i Pozitivne i SDP-a. Moraju se odrediti jesu li opozicija ili vlast. Ako žele vlast neka se priključe DPS-u. To bi bilo mnogo zdravije. Neka prepuste glasačima da biraju druge ljude koji su stvarno opozicija, da ne bi stalno varali građane da su malo opozicija malo vlast. Ako se propusti ova prilika da se preuzme vlast u Podgorici, DPS će koristi sve mehanizme da preuzme apsolutnu vlast i u tom slučaju trebalo bi proglasiti SDP-ovce i pozitivce najvećim DPS herojima. Onda bi trebalo i najvatreniji DPS-ovci da glasaju za Pozitivnu i SDP”, kazao je Camaj.

Bonus video: