Zategnuto u budvanskom parlamentu: Nema još ugovora za "Sea Dance"

Sa dnevnog reda je povučen i izvještaj Komisije o izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda
2 komentar(a)
Sea Dance, Foto: Arhiva "Vijesti"
Sea Dance, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.08.2014. 09:23h

Da je vladajuća koalicija u Budvi, DPS-SDP i LP, na klimavim nogama, juče je pokazala i sjednica Skupštine opštine.

Odbornik Liberalne partije, kao i prošlog puta i juče je bojkotovao sjednicu i neće se pojavljivati u skupštinskim klupama sve dok ne budu ispunjena predizborna obećanja koja su dali.

Zategnuti odnosi su i na relaciji DPS i SDP, jer su dvije ključne odluke, uoči početka jučerašnjeg zasjedanja na inicijativu socijaldemokrata "skinute" sa dnevnog reda.

Iako se opozicija na početku pripremala da kompletno napusti zasjedanje i time uskrati kvorum, jer je bilo očekivano da će im se priključiti i SDP, povlačenjem "vrućih" odluka, zataškana su talasanja u vlasti.

Prolongirano je donošenje odluke o zaključivanju desetogodišnjeg ugovora o organizovanju "Sea dance" festivala - EXIT na plaži Jaz, a sa dnevnog reda je povučen i izvještaj Komisije o izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Raspravljalo se burno i o najavi povećanja cijena kanalizacionih usluga, kako bi Opština vratila kredit od 58 miliona eura, koji je uzela za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Mijomir Pejović (SNP) je kazao da građani moraju da znaju ko im je natovario duplo veće cijene

Opština ove godine treba da vrati 4,5 miliona eura kreditne tranše, a novac će dijelom biti obezbijeđen kroz povećanje računa za potrošenu vodu i kanalizacione usluge.

V.d. sekretara za investicije Ivan Dajković je naveo da potrošači do kojih nije stigao sistem plaćaće račune po starim cijenama.

Opozicija je bila jedinstvena da se povećanjem cijena vode utiče na standard građana.

Radosav Tomović iz Pozitivne naglasio je da će četvoročlana porodica kojoj je do sada prosječan račun bio 18 eura, ubuduće plaćati nevjerovatnih 38 eura.

Stevan Džaković (DF) ocijenio je da je odluka u potpunoj suprotnosti sa važećim zakonom o zaštiti potrošača, uz naglasak da se takve kapitalne investicije finansiraju isključivo od naplate komunalija.

Ističući da u ugovoru o izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda jasno piše da će kreditne obaveze da se izmiruju iz budžeta, a ne povećanjem računa, Mijomir Pejović (SNP) je kazao da građani moraju da znaju ko im je natovario duplo veće cijene.

On je naveo sve odbornike vladajuće koalicije DPS - SDP i dva nezavisna odbornika. Marko Vuković (DPS) je kazao da je skuplja pretplata za televiziju od računa za vodu.

Bonus video: