Mustafić: Bio sam kod Erdogana i kada nisu bili izbori

“Iskoristio sam otvoren poziv nekoliko udruženja iseljenika i kada nema aktivnosti u Skupštini boravio u Turskoj"
61 pregleda 30 komentar(a)
Suljo Mustafić, Foto: Skupstina.me
Suljo Mustafić, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 12.08.2014. 07:33h

Potpredsjednik parlamenta i Bošnjačke stranke Suljo Mustafić kazao je da se njegova posjeta Turskoj i sastanak sa predsjednikom te zemlje Redžepom Tajipom Erdoganom ne može dovesti u vezu sa predsjedničkim izborima na kojima je Erdogan trijumfovao.

On je “Vijestima” kazao da je u Turskoj neposredno pred izbore boravio kao član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i iskoristio otvorene pozive nekoliko grupa iseljenika kako bi ih posjetio.

“Iskoristio sam otvoren poziv nekoliko udruženja iseljenika i kada nema aktivnosti u Skupštini boravio u Turskoj. Ne može se to dovesti u vezu sa izborima, sastajao sam se i ranije sa Erdoganom u Ankari i kada nisu bili izbori”, kazao je Mustafić.

Iz Demokratskog fronta su Mustafićevu posjetu Turskoj nazvali krajnje problematičnom, a posebno njegov susret sa Erdoganom. "Mustafić je tokom boravka, uz zvaničan cilj posjete, obišao više udruženja i asocijacija, koje okupljaju naše iseljenike. Ali, 'slučajnost' organizovanja svih tih susreta upravo pred predsjedničke izbore, i više je nego providna, i baca sjenku i na sam zvanični povod putovanja u Tursku. Zato se može govoriti i o tome da su brojni susreti s našim iseljenicima zloupotrebljeni, kao formalni razlog, pokriće uoči izbora, uz neposredan susret s Erdoganom, i time davanje nedvosmislene podrške jednom od više predsjedničkih kandidata" poručio je Dragan Koprivica iz DF-a.

Mustafić je naveo da posjeta smeta onim grupacijama koje se “bave nekim stereotipima prošlosti” i dodao da su BS i Erdoganova AKP u dobrim odnosima. “Njegova partija bila je gost na kongresu BS, postoje relacije između partija” kazao je on i dodao da značajan broj investitora dolazi iz Turske, “Turska je prijatelj svih građana , bez obzira na nacionalnost”.

Bonus video: