Vešović: Nikome nećemo slati pozivnicu za početak pregovora

O eventualnih novim potezima DPS, Vešović kaže da bi odluku trebalo da donesu nadležni organi partije
38 komentar(a)
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.08.2014. 18:53h

Demokratska partija socijalista (DPS) neće nikome slati pozivnicu za početak pregovora o formiranju vlasti u Glavnom gradu, rekao je portparol te stranke Časlav Vešović za Televiziju Crne Gore.

On je dodao da je ta partija uvijek spremna da dijeli odgovornost za vršenje vlasti na bazi stabilnih političkih dogovora koji bi odražavali izbornu volju građana.

"DPS još od 25. maja ima jasnu i vrlo otvorenu koncepciju bez zadnjih namjera kako i sa kim treba formirati vlast u pet opština u kojima izborni rezultat zahtijeva stvaranje postizbornih saveza", istakao je Vešović.

On smatra da se DPS ranije sa SDP vrlo brzo dogovorio oko političkih principa na kojima bi trebalo da funkcionišu nove gradske uprave.

"Te principe su dvije partije lako usaglasile jer su to, zapravo, temelji političkih djelovanja DPS i SDP kojima se razlikujemo od opozicionih partija koje streme dijametralno suprotnim političkim ciljevima koji po našem uvjerenju nijesu usklađeni sa potrebama Crne Gore i interesima njenih građana", kazao je Vešović.

O eventualnih novim potezima DPS, Vešović kaže da bi odluku trebalo da donesu nadležni organi partije.

A od dogovora o formiranju vlasti u Podgorici zavisi i nastavak pregovora o postizbornim aranžmanima u opštinama Bijelo Polje, Bar, Pljevlja i Kolašin.

"S obzirom da principi, o kojima smo razgovarali sa SDP-om, važe za svih pet opština logično je bilo očekivati da se napravi cjelovit sporazum o koalicionoj saradnji. Zato smo i donijeli odluku o zaustavljanju pregovora u pojedinim opštinama, kada sporazum nije važio za sve opštine podjednako", zaključio je Vešović.

Bonus video: