Vlahović o tužbi SNP: Naplatiću na sudu duševne bolove

On je pojasnio da je sprovođenje izbornog zakonodavstava stvar upravnog postupka, a ne tužilaštva
1 komentar(a)
Ažurirano: 10.08.2014. 15:58h

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Zoran Vlahović ocijenio je da SNP nije imala pravni osnov za podnošenje krivične prijave protiv njega Vrhovnom državnom tužilaštvu.

On je pojasnio da je sprovođenje izbornog zakonodavstava stvar upravnog postupka, a ne tužilaštva.

"Ni u čemu se nijesam ogriješio o zakon. Predsjedniku SO Milu Šukoviću sam dostavio izvještaj o radu OIK u kome je konstatovano ono što se i desilo. Drugačije nije moglo. Bez želje da pravno edukujem članove SNP-a, napominjem da, prema poslovniku o radu OIK, tri člana komisije imaju pravo da traže sazivanje sjednice. Oni to do sada nijesu učinili. Nijesu znali ili nijesu htjeli", reako je on.

SNP je protiv Vlahovića podnijela prijavu jer nije na vrijeme dostavio izvještraj OIK i omogućio okončanje izbornog procesa i sazivanje konstitutivne sjednice SO, čime bi se otvorio prostor za formiranje vlasti u Kolašinu.

Vlahović tvrdi da će podnijeti krivične prijave "za lažno prijavljivanje i nanošenje duševnih bolova".

Za to, kako kaže, ima osnova jer je "žrtva medijske hajke".

On je naveo da o krivičnoj prijavi SNP-a ima i lični stav.

"Nije to ništa novo. Isti oni koji sada protiv mene podnose krivične prijave "ćerali" su moje pretke 1918., pa 1941. godine, a mene 90-ih. Već sam naučio na slične napade, uglavnom od istih ljudi. Pod uslovom da zato treba da idem i u zatvor, neću odustati od poštovanja zakona", kazao je on.

Bonus video: