Nije dobro kad je nekome glavna osobina razbijanje sopstvene partije

"Pozivamo kolege iz Pozitivne da svoje unutrašnje sukobe rješavaju mimo SDP-a"
100 pregleda 10 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 09.08.2014. 10:44h

Nije dobro kad je nekome u političkom životu Crne Gore glavna osobina razbijanje i sabotiranje sopstvene partije, saopštio je šef Medijskog pula Socijaldemokratske partije SDP Mirko Stanić, reagujući na izjavu člana Predsjedništva Pozitivne Crne Gore Miloša Konatara koji je istakao da promjene u Pozitivnoj Crnoj Gori ne smiju biti alibi foteljaške svijesti u Socijaldemokratskoj partiji socijalista SDP koja nije spremna da se istrgne iz zagrljaja Demokratske partije socijalista.

"Za Miloša Konatara poslije Pokreta za promjene i Demokratskog centra red je došao i na njegovu sadašnju (sigurni smo ne i posljednju) partiju - Pozitivnu Crnu Goru. Sa tim političkim nasljeđem i činjenicom da je veći dio kampanje za lokalne izbore u Podgorici proveo na obalama Egejskog mora, gubi pravo da barem SDP-u spočitava bilo što i u predizbornom i postizbornom periodu, pogotovo ne u "informerskom" stilu“, rekao je Stanić.

SDP je, kako je kazao, posvećen izgradnji trećeg političkog puta u kojem da je interes građana i razvoj Crne Gore i svih njenih opština glavni prioritet.

"Zbog toga smo i predložili koncept manjinske uprave na čelu sa nosiocem liste Evropsko lice Podgorice Draganom Bogojevićem pokazujući za Crnu Goru značajan demokratski iskorak, afirmisan i kroz jednoglasnu podršku Predsjedništva SDP toj ideji“, dodao je Stanić.

Realizaciju tog koncepta su, prema njegovim riječima, urušili upravo oni koji su dan prije finalizovanja dogovora pokrenuli puč u svojoj partiji za koji se i iz ove kratke vremenske distance vidi da nsjviše ide na ruku upravo onima protiv kojih se navodno bore.

"Na kraju, pozivamo kolege iz Pozitivne da svoje unutrašnje sukobe rješavaju mimo SDP-a", kazao je Stanić.

Bonus video: