Spremni za dogovor sa DPS

Predsjednik bjelopoljskog SDP-a Tufik Bojadžić kazao je da su u toj opštini stvari jasne i da nema vlasti bez DPS-a
50 pregleda 25 komentar(a)
SO Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
SO Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 09.08.2014. 06:38h

Opštinski odbori SDP-a spremni su, kako saznaju “Vijesti”, na ponovne razgovore o formiranju vlasti sa DPS-om u Bijelom Polju, Baru i Pljevljima.

Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević kazao je prekjuče da je ta partija spremna da pregovora o formiranju lokalne vlasti u pet opština sa strankama sa kojima vrše vlast na državnom nivou i naglasio da DPS neće nikome posebno upućivati pozive.

Predsjednik bjelopoljskog SDP-a Tufik Bojadžić kazao je da su toj opštini stvari jasne i da nema vlasti bez DPS-a.

“Oni imaju polovinu mandata, 19 od 38, bez njih ne može da se formira vlast, i oni ako misle da je formiraju treba da razgovaraju sa onim sa kojima misle da je pravedno”, rekao je Bojadžić za “Vijesti”. On je kazao da je SDP spreman za razgovor, za dogovor, da bude dio odgovorne vlasti i spremna da bude opozicija i da kritikuje ono za šta misle da nije u interesu građana. “I ne da smo spremni, nego apelujemo na DPS da se vlast u Bijelom Polju formira, jer građani nisu glasali da bi se čekalo 75 dana da se formira vlast”, rekao je Bojadžić.

Barski odbor SDP nije razmatrao poruku Miloševića, a funkcioneri odbora su nezvanično ukazali da bi o tome trebao da razmišlja podgorički odbor partije.

“Da nije zbivanja u Podgorici, koalicija DPS-SDP bi u Baru već bila riješena stvar”.

U pljevaljskom SDP-u nisu htjeli ništa da komenatarišu navode Miloševića dok se predsjednik OO Munir Redžović ne vrati sa odmora.

Bonus video: