Svjedok tvrdi da su aktivisti DPS-a dijeli i pomoć u uglju

Zbog zloupotrebe službenog položaja i pomaganja u izvršenju tog krivičnog djela u Osnovnom sudu sudi se direktoru i službeniku tog Centra Jusu Ajanoviću i Erminu Nuhanoviću
4 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2014. 17:51h

Svjedokinja Rabija Bojadžić kazala je juče u pljevaljskom Osnovnom sudu da je Centar za socijalni rad u oktobru 2012, osim po 50 eura, dijelio i pomoć u uglju.

Ona je na suđenju za aferu “Snimak” kazala da je bila svjedok kada je u poslastičarnici “Miki” dijeljen novac, navodeći imena lica koja su taj novac primila.

“Otišla sam u poslastičarnicu 'Miki' jer sam čula da se tamo dijeli novac. Ja sam tražila pomoć za sebe, ali su mi rekli da ja nemam pravo na pomoć jer imam velika primanja. Nije mi jasno zašto se sudi ljudima koji daju i primaju pomoć“, kazala je Bojadžić.

Zbog zloupotrebe službenog položaja i pomaganja u izvršenju tog krivičnog djela u Osnovnom sudu u Pljevljima, pred sudijom Ljiljanom Popović sudi se direktoru i službeniku tog Centra Jusu Ajanoviću i Erminu Nuhanoviću, kao i još deset aktivista DPS-a. Iz opozicije i MANS-a su tvrdili da je tim novcem DPS kupovao glasove na izborima održanim 14. oktobra 2012.

Službenica Centra za socijalni rad Branka Danilović, koja radi na poslovima socijalnih davanja, izjavila je juče tokom svjedočenja u pljevaljskom Osnovnom sudu, da nije bila uključena, niti joj je bilo šta poznato, u vezi sa raspodjelom novca koji je dijeljen na ime jednokratne pomoći u oktobru 2012. godine, kada su u Crnoj Gori održani parlamentarni izbori.

Danilovićeva je kazala da je zahtjeve za dodjelu jednokratne novčane pomoći upisala u djelovodnik Centra po nalogu Ajanovića. Ona je rekla da joj je zahtjeve predao Nuhanović zajedno sa spiskovima o isplati novca.

Na pitanje suda da li to znači da je novac već bio isplaćen kada joj je Nuhanović donio zahtjeve, svjedokinja je odgovorila potvrdno jer su na spiskovima bili potpisi lica kojima su sredstva isplaćena.

Na pitanje tužioca Milivoja Tomčića ko je pravio spiskove koje joj je dao Nuhanović, Danilović je rekla da joj nije poznato, niti je kontrolisala spiskove s obzirom na to da nije učestvovala u raspodjeli pomoći.

Prema njenim riječima, da bi neko dobio pomoć prvo mora da podnese pisani zahtjev za isplatu jednokratne novčane pomoći, koji mora biti potpisan, osim u rijetkim slučajevima.

Tokom dosadašnjeg suđenja brojni svjedoci su kazali da nikakav zahtjev Centru nisu podnosili, niti su pomoć tražili, a većina je potvrdila da nikakav potpis nisu stavili na taj dokument.

Umjesto 25. avgusta kako su bile najavljene, završne riječi strane u postupku iznijeće 4. septembra na zahtjev advokata odbrane Milana Filipovića.

Bonus video: