Bojanić: Pajović je poslao papire medijima

Bojanić tvrdi da za to ima pisane dokaze, navodeći da su kopije zahtjeva za sazivanje kongresa imali samo Pajović i on
67 pregleda 24 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Luka Zeković
Mladen Bojanić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.08.2014. 15:04h

Potpredsjednik Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić optužio je lidera stranke Darka Pajovića da je dostavio medijima inicijativu predsjedništva za sazivanje vanrednog kongresa kako bi izazvao sukobe u stranci.

Bojanić tvrdi da za to ima pisane dokaze, navodeći da su kopije zahtjeva za sazivanje kongresa imali samo Pajović i on.

Iz medijske službe Pozitivne tvrde da Pajović nije dostavio inicijative medijima.

“Jedan smo ostavili u stranačkoj centrali, a drugi smo zadržali. Odgovorno tvrdim da je neko iz stranačke centrale medijima proslijedio dokumentaciju, po Pajovićevim instrukcijama”, kazao je Bojanić.

Dan uoči sjednice Glavnog odbora Pozitivne sa mejl adrese “doljepajovic ” poslane su kopije zahtjeva osam članova predsjedništva u kojima se traži Pajovićeva ostavka, zakazivanje kongresa do kraja oktobra, skidanje sa dnevnog reda predloga o imenovanju novih članova predsjedništva kao i zahtjev za održavanjem proširenih sjednica predsjedništva sa lokalnim odborima na kojima bi se pojasnila dešavanja u stranci.

Bojanić tvrdi da se radi o internom dokumentu, pojašnjavajući da se na dokumentima koji su dostavljeni medijima razlikuje njegov i potpisi članova predsjedništva Gorana Đurovića, Luke Rakčevića i Miloša Konatara, od primjeraka koje on posjeduje.

On je kazao da je kopije dokumenata pokazao članovima Glavnog odbora.

“Jasno je da je Pajović zloupotrebio interne dokumente da bi naštetio članovima predsjedništva koji traže njegovu ostavku”, tvrdi Bojanić.

Objavljivanje inicijative u medijima i Pajovićeve tvrdnje da Bojanić i Nikola Necko Koćalo opstruiraju pregovore u Podgorici i vraćaju stare dugove DPS-u, izazvali su sukob u stranci.

Nakon toga je uslijedila burna sjednica GO, koja je prekinuta zbog sukoba članova, a “rat” dva tabora od tada traje na svim nivoima.

Iz PR službe Pozitivne navode da su Bojanićeve tvrdnje klsična manipulacija.

“Radi se klasičnom skretanju pažnje sa činjenice da je inicijativa podnesena usred pregovora. Njome se žele zaraditi unutarstranački poeni i smišljeno i sistematično podgrijavati stranačka trvenja, što je uostalom proizvela i sama inicijativa”, navode u PR službi Pozitivne ističući da je cijelu akciju “realizovala osoba koja je imala pristupne šifre od stranačkih mejlova i koja nije u centrali stranke”.

“Želi se skrenuti pažnja sa osnovnog pitanja- zašto inicijativa nije mogla da sačeka ni 24 sata i zašto su za nju znala i dva urednika dnevnih novina i prije nego je ona predata u stranačku arhivu”, navode u Pozitivnoj.

Bonus video: