Vučelić: DPS spreman za nove razgovore sa SDP, ali na bazi stare ponude

Vučelić je naveo da je za njega jedini prirodan put bio traženje koalicionog partenera sa sadašnjim koalicionim partnerom na državnom nivou
2 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2014. 19:10h

Demokratska partija socijalista (DPS) otvorena je za dalje razgovore sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) o formiranju vlasti u Glavnom gradu, koji bi bili bazirani na onom što je dato kao ponuda u predizbornoj kampanji, kazao je predsjednik podgoričkog odbora DPS-a Vladan Vučelić.

On je rekao da je DPS spremna na sve scenarije.

Upitan da li će ta stranka razgovarati opet sa SDP-om ili očekuje neki drugi scenarijo, Vučelić je kazao da su u DPS-u otvoreni za dalje razgovore.

"Ali baziranim na onom što smo dali kao ponudu u predizbornoj kampanji", kazao je on Televiziji Vijesti.

Vučelić je naveo da je za njega jedini prirodan put bio traženje koalicionog partenera sa sadašnjim koalicionim partnerom na državnom nivou.

Vučelić, koji je vršilac dužnosti gradonačelnika Podgorice, rekao je da je njegova obaveza da u granicama ovlašćenja, u svojstvu zamjenika gradonačelnika do izbora novog, radi odgovorno posao.

On je rekao da Glavnim gradom upravlja odgovorna uprava i da se građani uvjeravaju u to svakodnevno, jer se, kako tvrdi, ostvaruje sve što je predviđeno programom rada javnih preduzeća.

Vučelić je kazao da je obaveza svih koji vode Glavni grad da realizuju programe koje je donijela Skupština Glavnog grada u prethodnom mandatu.

Upitan koji je najveći projekat koji treba realizovati, on je izdvojio onaj za izgradnju uređaja za prečišćavanje otpadnih voda, tretmana mulja i kolektorske mreže.

Vučelić je podsjetio da je tender za taj projekat propao, jer nijedna kompanija nije zadovoljila uslove.

"Mislim da ne bi bilo ozbiljno i do kraja odgovorno, da u ovom prelaznom periodu raspišemo novi tender, nego ćemo sačekati dalji rasplet političke situacije", rekao je on.

Vučelić je kazao da bivši prvi čovjek grada Miomir Mugoša više ne dolazi na posao, i da Podgorica funkcioniše kao i prije izbora,

Galerija

Bonus video: