Filipović o "Primorskoj": Probni balon, nije mi poznato da postoji privrženost Maroviću

Filipović je kazao da je DPS u Budvi jako slab i da to ide na ruku vlastima koje se, i pored loših rezultata, ne osjećaju ugroženo
119 pregleda 6 komentar(a)
Ljubo Filipović, Foto: Vuk Lajović
Ljubo Filipović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 06.09.2018. 14:30h

Priča oko formiranja političke grupacije pod nazivom "Primorska" probni je balon i tu nema nikakve ozbiljne namjere, ocijenio je bivši potpredsjendnik Opštine Budva, Ljubo Filipović.

"Vijesti" su danas objavile da nezadovoljni funkcioneri Demokratske partije socijalista razgovaraju o formiranju nove političke grupacije pod nazivom "Primorska".

Filipović je agenciji MINA kazao da Budvi sada najviše nedostaje opozicija.

On je rekao da su Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokrate (SD) jako pasivni u parlamentu i javnom djelovanju, i da se sva javna komunikacija se svodi na nepotpisana saopštenja.

"Mislim da je priča oko takozvane Primorske probni balon i da tu nema nikakve ozbiljne namjere. DPS nije doživio veliku promjenu u rukovodstvu lokalnog odbora, i nije mi poznato da postoji ta linija podjele privrženosti Svetozaru Maroviću", kazao je Filipović.

Prema njegovim riječima, kao mogućnost postoji to da odrđjeni članovi i funkcioneri DPS-a, koji već neko vrijeme traže priključak sa novim vlastima u Budvi, pa putem mogućeg novog političkog subjekta misle da to ostvare.

Filipović je kazao da je DPS u Budvi jako slab i da to ide na ruku vlastima koje se, i pored loših rezultata, ne osjećaju ugroženo.

"DPS ima kadar koji nije učestvovao u vršenju vlasti u Budvi i na centralnom nivou i naglašavanjem istih biografija kroz aktivno napadanje loših odluka, rezultat na sledećim izborima može biti neizvjestan", ocijenio je Filipović.

Bonus video: