Lekić: DF je spreman za formiranje manjinske vlasti, čeka se ELPG

"Prema njegovim riječima, kada je u pitanju stav DF-a u vezi sa konstituisanjem lokalne vlasti u Podogorici - nema nikakvih novina, niti ih može biti"
73 pregleda 12 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Savo Prelević
Miodrag Lekić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.08.2014. 15:08h

"Kada Evorpsko lice Podgorice bude imalo sigurnih pet odbornika koji bi glasali dogovoreni model opozicione, manjinske vlasti i budu sigurni da hoće da to realizujemo, sve dakle u skladu sa jasno izraženom većinskom izbornom voljom da se razvlasti DPS u Glavnom gradu – mi smo u DF-u spremni da tome pristupimo odmah", saopštio je predsjednik Demokratskog fronta Miodrag Lekić.

Prema njegovim riječima, kada je u pitanju stav DF-a u vezi sa konstituisanjem lokalne vlasti u Podogorici - nema nikakvih novina, niti ih može biti.

"Posljednje izjave iz, pretpostavljam još postojeće koalicije ELPG, nisu dale odgovor na to suštinsko pitanje. Ne treba, valjda, ponavljati da se radi o izuzetno važnom pitanju, pa zato apelujem na predstavnike koalicije ELPG na potreban stepen odgovornosti pred domaćom i inostranom javnošću", kazao je on.

Ukoliko neko, prema riječima Lekića, "umjesto jasnih stavova namjerava da od nastale situacije pravi politički triler, i to još skriveno ili neskriveno u korist DPS-a, sa svim posljedicama za aktere takve neozbiljnosti, jasno je da DF neće, upravo zbog ozbiljnosti i respekta prema javnosti, u tome učestvovati".

S druge strane, Demokratski front će se, kako je dodao, "sve dok za to postoje izgledi, strpljivo, iskreno i sa maksimalnom demokratskom fleksibilnošću boriti da se realizuje izborna volja građana Podogorice".

Lekić je upozorio DPS i njenog predsjednika koji je ujedno predsjednik Vlade, da odustanu od nastavka nečuvenog pravnog nasilja u Kolašinu, čime sprečavaju konstituisanje lokalne vlasti koja je jasno izražena na proteklim izborima u toj opštini.

"Čitava situacija blokiranja konstituisanja lokalne uprave u crnogorskim opštinama, i to nakon dva i po mjeseca od održanih izbora, samo potvrđuje stanje radikalnog urušavanja političkog sistema zemlje iz kojeg se krije konkretna odgovornost onih koji su na čelu vlasti u ovoj državi", naveo je Lekić.

Bonus video: