Perić: Obnoviti pregovore, 53% građana Podgorice je glasalo za promjene

"Traženje izgovora, izbjegavanje pregovora, guranje glavnog grada u prinudnu upravu ili izbore bila bi gruba manipulacija građana"
53 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Perić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Srđan Perić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.08.2014. 09:33h

Politički direktor Pozitivne Crne Gore Srđan Perić kaža da je potrebno u što kraćem roku obnoviti pregovore za formiranje vlasti u Podgorici, jer su se stekli svi preduslovi da se oni vrate u normalan kolosjek, nakon što su političke turbulencije ugrozile taj proces.

"Nesporna je i jasna spremnost da se vlast formira uz podršku opozicionih stranaka, koje su u pregovaračkom postupku pokazale veliku dozu odmjerenosti, zrelosti i konstruktivnosti. Sada je koalicija ELP u obavezi da vrati "istom mjerom", da sa kolegama iz opozicije obnovi dogovor i dođe do usaglašenog imena kandidata za gradonačelnika, te konačnog zaokruživanja procesa formiranja vlasti u Podgorici. Nakon današnje izjave profesora Bogojevića koji je saopštio da neće biti prepreka daljim pregovorima, jasno je da ne postoje ni suštinske ni formalne prepreke da se ono što je dogovoreno, sada sa drugim kandidatom za gradonačelnika i ne realizuje", istakao je Perić.

On je dodao da traženje izgovora, izbjegavanje nastavka pregovora i guranje glavnog grada u nekakvu prinudnu upravu ili ponovoljene izbore ne samo da nije rješenje, već bi bila gruba manipulacija građana koji su glasali za promjene i podsjeća da je za te promjene glasalo 53 % građana.

"Svako drugo iznalaženje najblaže rečeno neuvjerljivih opravdanja je hipoteka koju bi na sebe navukao onaj ko odbija da dovrši pregovore. Siguran sam da niko na svojim leđima ne želi da nosi takav teret ogromne političke manipulacije i obmane građana. Jasno je da DPS ne želi da dopusti da u Podgorici dođe do promjene vlasti, jer je glavni grad indikator za sve buduće promjene, ali je isto tako jasno da je 53 % građana glasalo za promjene i red je da ta činjenica bude i uvažena kroz formiranje vlasti koju bi podupirale ELP, SNP i DF", rekao je Perić.

Bonus video: