DPS podnio krivičnu prijavu protiv Danijele Đurović

Istovremeno je zatraženo da Opštinska izborna komisija (OIK) hitno sačini izvještaj
66 pregleda 0 komentar(a)
Danijela Đurović, Foto: Slavica Kosić
Danijela Đurović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 05.08.2014. 15:58h

OO DPS Herceg Novi je zbog zloupotrebe službenog položaja podnio krivičnu prijavu protiv predsjednice SO Herceg Novi Danijele Đurović.

Prijava je, kako se navodi u današnjem saoopštenju OO DPS, podnijeta “zbog sumnje u postojanje krivične odgovornosti za radnje koje se vezuju za Petu vanrednu sjednicu Skupstine opštine Herceg Novi, 04.08.2014.godine “Koristeći se mehanizmima kojima raspolaže kao predsjednica Skupštine Opštine Herceg Novi, bez sprovedene zakonom utvrđene procedure, u prisustvu četrnaestoro istomišljenika, Đurović je da je oduzet mandat jednom odborniku” navodi se u saopštenju.

Đurović je od Opštinske izborne komisije tražila da potvrdi i izda uvjerenje za novog odbornika. Po tako zamišljenom scenariju sve bi trebalo da dobije zakonski okvir, a zakazivanje sjednice Skupštine opštine bi dobilo smisao, saopštavju iz OO DPS u Herceg Novom.

Dragan Janković je obavijestio v.d. predsjednika Opštine i SO Herceg Novi da sadašnja Opštinska izborna komisija čiji je predsjednik nije imenovana u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama zakona o izboru odbornika i poslanika, što je “imperativnom normom trebalo uraditi do 22.maja 2014.godine”- Zato “Komisija kojoj je upućen zahtijev ne može da radi i donosi odluke u skladu sa Zakonom”, konstatuje se u saopštenju..

“Potipisivanje građanskog memoranduma, kojim je de facto formirana nova odbornička većina u Skupštini opštine Herceg Novi, sa 4 bivša odbornika SNP-a, izazvalo je burne reakcije doskorašnje koalicione većine.

Tako je, podsjećaju iz DPS-a, i zakazivanje pete vanredne sjednice SO Herceg Novi, sa navodnom namjerom da se odbornici izjašnjavaju o skraćenju mandata, imalo osnovni cilj da se po svaku cijenu oduzme mandat odborniku Kočetanović”, konstatuje se u saopštenju.

Đurović: Krivična prijava - zastrašivanje

„U interesantnoj i nadasve kreativnoj politici Demokratske partije socijalista u Herceg Novom, koji zarad interesa grada i građana Herceg Novog naprasno odustaše od vanrednih izbora, jer ih nisu ni htjeli naravno, potpisivanjem građanskog memoranduma sa onima koji su do juče bili okosnica gradske uprave u izvršnoj vlasti, a na koju je DPS imao bezbroj kritika, i potpomognuti svojim metnorima iz sijenke, danas se priključio novi instrument – krivična prijava protiv mene lično“, reagovala je predsjednica SO Herceg Novi Danijela Đurović.

„Vjerujem da je sva snaga DPS-a odjednom ujedinjena u dezavuisanju mog lika i djela, jedne žene i jedine žene koja je do sada obavljala ovu časnu funkciju Predsjednika Skupštine opštine Herceg Novi. Ne znam da li da osjetim lično zadovoljstvo šta sam ja jedina prepreka DPS-u da i u Herceg Novom propagira isti put ekonomskog razvoja i napretka koji definiše njihovu politiku u cijeloj Crnoj Gori?! „, navodi Đurović.

„Krivične prijave kao element zastrašivanja me sigurno neće zaustaviti u mom daljem radu jer čvrsto stojim iza svih svojih odluka u kojima sam se rukovodila jedino poštujući Zakone Crne Gore. Paradoksalno je da upravo primjenu zakona opstruira Demokratska partija socijalista kroz sve institucije i u svim organima, a upravo je to ista partija koja je predlagač i glavni donosilac ovih zakona u Skupštini Crne Gore.

Zar ja da branim zakone od vas koji ste ih donijeli? Izgleda da je i taj vakat došao“. „Ponosna sam što stojim kao poslednja institucionalna prepreka u sprovođenju vaših ličnih interesa i boriću se da građani Herceg Novog dobiju što prije izbore i što prije odgovornu vlast, čija god bude bila, ali jedino izražena slobodnom voljom građana Herceg Novog“, zaključuje Đurović.

Bonus video: