Konatar: Suhih i SDP nemaju hrabrosti da izađu iz zagrljaja DPS-a

Konatar navodi da u Pozitivnoj nema raskola, "već postoji jasna demokratska većina koja želi da PCG bude jaka građanska stranka"
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2014. 19:19h

Pozitivna Crna Gora je u potpunosti posvećena dogovoru za formiranje nove vlasti u Podgorici i smjeni DPS-a, navodi se u saopštenju Miloša Konatara, člana Predsjedništva Pozitivne Crne Gore.

"Pozitivna nije postavljala nikakve specijalne uslove, niti na bilo koji način odugvlačila pregovore za formiranje nove vlasti. Takodje, naša dva odbornika su dali nedvosmislenu podršku profesoru Bogojeviću, ili bilo kom kandidatu kojeg dogovore ELPG, DF i SNP, da bude gradonačelnik Podgorice", navodi se u saopštenju.

Konatar navodi da u Pozitivnoj Crnoj Gori nema raskola, "već postoji jasna demokratska većina koja želi da Pozitivna Crna Gora bude jaka građanska stranka koja će još jače nastaviti ka cilju zbog koga je osnovana, a to je smjena DPS-a i demokratizacija Crne Gore".

"Dešavanja u Pozitivnoj Crnoj Gori su unutarstranački proces, koji ne može biti alibi nedostatku hrabrosti gospodina Suhiha i SDP-a da izađu iz zagrljaja DPS-a i odreknu se funkcija i lične koristi koje nisu u interesu gradjana Podgorice. Dva mjeseca smo čekali SDP da skupi hrabrost i gospodina Krivokapića da ubijedi svoje predsjedništvo. Ako treba, čekaćemo još, jer dogovor o smjeni DPS-a i novoj vlasti u Podgorici, nema alternativu", piše u saopštenju.

Konatar apeluje na čelnike koalicije ELPG Ranka Krivokapića i Darka Pajovića da nađu održivo rješenje za formiranje vlasti i smjenu DPS-a u Podgorici. "Formiranje nove opozicione vlasti nema alternativu, jer će nova vlast u Glavnom gradu predstavljati uvod u opšte-društvene i političke reforme u Crnoj Gori", zaključuje se.

Suhih: Raskol u Pozitivnoj razlog za odustajanje Bogojevića

Raskol u Pozitivnoj Crnoj Gori dan pred dogovor o manjinskoj upravi i nepouzdanost i neizvjesnost polovine koalicije koja treba da vrši manjinsku vlast dovele su do odustajanja Dragana Bogojevića od mjesta nestranačkog nosioca liste, ističe se u saopštenju Đorđa Suhiha, člana Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP).

"Tim elementima, na koje u SDP-u nijesmo mogli uticati, urušeno je pravo da se traži podrška za manjinsku upravu, jer je ta uprava trebala biti bolja u kvalitetnija od odlazeće, kako bi rješavala nagomilane probleme građana Podgorice", tvrdi Suhih.

On je rekao i da je mandat nosioca liste Dragana Bogojevića njegov, jer je bio prvi na listi i personifikacija koalicije Evropsko lice Podgorice (ELPG).

Galerija

Bonus video: