Herceg Novi: SNP traži hitnu sjednicu OIK

“OO SNP smatra da bi svako dalje odlaganje podnošenja izvještaja bila opstrukcija Zakona i funkcionisanja Opštine"
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2014. 14:10h

Iz hercegnovskog SNP danas je saopšteno da je “pokrenuta inicijativa za sazivanje sjednice Opštinske izborne komisije (OIK) na osnovu konstatacije SO HN o prestanku odborničkog mandata po sili zakona Bogdanu Kočetanoviću”.

U saopštenju se navodi da je od predsjednika Opštinske izborne komisije traženo da po hitnom postupku sazove sjednicu.

“Kako do sazivanja sjednice OIK-a nije došlo, članovi OIK-a su pokrenuli inicijativu za sazivanje sjednice u skladu sa Poslovnikom, po kojem Predsjednik opštinske izborne komisije ima obavezu da sazove OIK u roku od dva dana”, navodi se u saopštenju.

“Opštinski odbor SNP smatra da bi svako dalje odlaganje podnošenja izvještaja o popuni upražnjenog odborničkog mjesta, od strane Predsjednika i Izborne komisije, bila opstrukcija Zakona i funkcionisanja Opštine Herceg Novi”, zaključuje se u saopštenju koje je potpisao Obrad Gojković, predsjednik OO SNP Herceg Novi.

Predsjednik OIK Dragan Janković ranije je kazao da Skupština zbog blokade u kojoj se našla, nije u zakonskom roku od 60 dana koliki je bio ostavljen opštinama imenovala OIK koja će biti u skladu sa izmjenema Zakona o izboru odbornika i poslanika.

“Sada se otvara pitanje da li je Komisija u sadašenjm sastavu ta koja bi trebala na odgovorajući način da se odnosi prema zahtjevu da podnese izvještaj o upražnjenom odborničkom mjestu I da se izvrši verifikacija novog odborničkog mandata”, kazao je Janković.

Galerija

Bonus video: