Rakčević traži ostavku Pajovića, Đuretić i Radović traže njegovu

U Forumu mladih insistiraju na sazivanju vanrednog izbornog stranačkog Kongresa, najkasnije do kraja oktobra 2014. godine
0 komentar(a)
Luka Rakčević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Luka Rakčević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 02.08.2014. 15:13h

Forum mladih Pozitivne Crne Gore zatražio je ostavku predsjednika stranke Darka Pajovića, i sazivanje vanrednog izbornog stranačkog Kongresa.

"U cilju pravilnog informisanja javnosti, Predsjedništvo Foruma mladih Pozitivne Crne Gore je, na danas završenoj Elektronskoj sjednici, sa tri glasa za i dva člana koja nijesu iskoristila pravo glasa, donijelo odluku da podrži inicijativu osam članova Predsjedništva PCG i potvrdi legitimitet potpisa Predsjednika FM Luke Rakčevića, na toj inicijativi", stoji u saopštenju.

U Forumu mladih insistiraju na sazivanju vanrednog izbornog stranačkog Kongresa, najkasnije do kraja oktobra 2014. godine kao, kako kažu, "jedinog rješenja za prevazilaženje trenutne unutarstranačke situacije".

"Iako su stavovi članova Predsjedništva Foruma mladih PCG bili jasni i prije današnje sjednice, što su i oni, prilikom glasanja, potvrdili, Predsjedništvo Foruma mladih PCG je formalno, po drugi put, dalo legitimitet Predsjedniku FM PCG, da ove stavove Predsjedništva FM PCG zastupa na organima partije", zaključuje se u saopštenju Foruma mladih, koje potpisuje Rakčević.

Đuretić i Radović: Ostavku da podnese Rakčević

Nakon tog saopštenja oglasili su se Aleksandar Đuretić, pokretač i osnivač inicijalnog Foruma mladih, Jovan Radović, koordinator Foruma mladih Podgorica i Nikola Martinović predsjednik FM Cetinje koji su pozvali Rakčevića da podnese ostavku.

"Zbog obmanjivanja javnosti pozivamo Luku Rakčevica da podnese ostavku na funkciju predsjednika Foruma mladih jer njegov posljednji potez govori da on zarad lične promocije i interesa na osnovu, slovom i brojem, tri člana Predsjedništva Foruma mladih podnosi javnu inicijativu za smjenu predsjednika stranke dok je proces formiranja vlasti u Podgorici ugrožen.

Od ta tri člana koja su mu dali podršku, jedan je neligitiman, što znači da je on na osnovu dva glasa u ime cijelog Foruma mladih tražio ostavku predsjednika stranke. Kako nije prvi put da se Forum mladih stavlja u interes pojedinaca pozivamo Luku Rakčevića da odmah podnese ostavku", navodi se u saopštenju Đuretića i Radovića.

Bonus video: