Lekić i Milić traže od Bogojevića da se izjasni šta će biti sa njegovim mandatom

Milić je kazao da su sa Krivokapićem razgovarali o pojašnjenja zaključka saopštenja sa predsjedništva SDP-a
33 komentar(a)
Dragan Bogojević, Foto: Vesko Belojević
Dragan Bogojević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.08.2014. 16:05h

Lideri Demokratskog fronta (DF) i Socijalističke narodne partije (SNP), Miodrag Lekić i Srđan Milić, zatražili su od koalicije Evropsko lice Podgorice (ELPG) da ih u najskorije vrijeme obavijeste sa koliko mandata raspolažu u parlamentu Glavnog grada.

Lekić je novinarima, nakon sastanka sa predsjednikom Socijaldemokratske partije Rankom Krivokapićem, kazao da je nosilac liste ELPG Dragan Bogojević, koji je odustao od kandidature za gradonačelnika Glavnog grada, dužan da se izjasni da li zadržava odbornički mandat ili ga vraća.

“Koncept o formiranju manjinske uprave u Podgorici je usaglašen, ali Bogojević je dužan da objasni da li vraća mandate, i da li će glasati u Skupštini Glavnog grada za ovaj koncept ili neće”, rekao je Lekić.

Milić je kazao da su sa Krivokapićem razgovarali o pojašnjenja zaključka saopštenja sa predsjedništva SDP-a.

„Relevatna je činjenica da se mora znati da li koalicija ELPG danas, sjutra, u narednim danima, raspolaže sa pet mandata, koji sa osam mandata SNP-a i sa 11 mandata DF-a čine nespornu većinu u parlamentu Glavnog grada“, naveo je Milić.

Prema njegovim riječima, postoje četiri varijante odgovora.

„Na jednu nam je Krivokapić dao odgovor, a to je da su razgovori sa DPS-om završeni. Na ove druge tri varijante - da li će se predlagati novi kandidat koji će biti predložen od ovih petoro, da li će se vratiti neki mandat u toj koaliciji da bi drugi bili izabrani, ili treća situacija, da se neko od ljudi iz te koalicije neće opredijeliti ni za jednu ni drugu stranu. Na te varijante čekamo odgovore", kazao je Milić.

Iz SDP-a je nakon sastanka saopšteno da je Krivokapić, u razgovoru sa Lekićem i Milićem, kazao da zbog političkih previranja u Pozitivnoj Crnoj Gori i Bogojevićevog stava o tome, nema preduslova za realizaciju manjinske uprave u Podgorici.

Bonus video: