Jasavić: Dio članova Gradskog odbora radi protiv dogovora za Podgoricu

"Ograđujem se od datih potpisa i podnesene inicijative koja ide na štetu dogovora o formiranju opozicione vlasti u Podgorici"
61 pregleda 47 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.08.2014. 14:07h

Članovi Gradskog odbora Pozitivne Crne Gore iz Podgorice nemaju legitimitet da potpisuju bilo kakvu inicijativu koja je od suštinskog značaja za stranku, a posebno za budućnost Podgorice, bez prethodnog stava Gradskog odbora Podgorice, saopštila je danas potpredsjednica te stranke Azra Jasavić.

“Kao predsjednica Gradskog odbora ograđujem se od datih potpisa i podnesene inicijative koja ide na štetu dogovora o formiranju opozicione vlasti u Podgorici i tražiću od Gradskog odbora da se izjasni po ovom pitanju. Ova inicijativa podnijeta u nevrijeme, može koristiti samo DPS-u koji želi destabilizaciju naše stranke i nažalost može ugroziti početak smjene vlasti u Podgorici i Crnoj Gori. Kao predsjednica GO GG PCG ne sporim podnošenje inicijative, ali sporim pogrešno izabran trenutak i svakako nepoštovanje stranačkih procedura i konsultovanja svih članova GO GG PCG”, ocijenila je Jasavić.

Poslanik Pozitivne Crne Gore Dritan Abazović saopštio je da je 26 od 51 člana Glavnog odbora te partije potpisalo zaključke kojima se traži ostavka predsjednika Darka Pajovića, zakazivanje kongresa na jesen i ograđivanje od Pajovićevih izjava na račun potpredsjednika Mladena Bojanića i člana Predsjedništva Nikole Necka Koćala. Odbornik Pozitivne Luka Rakčević, za kojeg je navodno Pajović kazao da ne može garantovati pri glasanju za izbor gradonačelnika, kazao je da će na sjednici Skupštine glavnog grada glasati javno.

Forum mladih PG i CG: Rakčevićev potpis nije validan

Predsjednici Foruma mladih Podgorica i Cetinje Jovan Radović i Nikola Martinović saopštili su da svaki potpis Luke Rakčevića, člana Predsjedništva Pozitivne Crne Gore, “koji je na tu funkciju stupio po automatizmu kao predsjednik Foruma mladih i ima imperativni mandat i obavezu da zastupa stavove Foruma mladih, nije validan i ne reprezentuje stav mladih Pozitivne”.

“On nema ni mandate niti odluku Foruma mladih za potpisivanje bilo kakvih peticija i bilo kakvih smjena. Time je njegov potpis na ovim inicijativama nevažeći i ne odražava raspoloženje prirpadnika Foruma mladih, čime je grubo prekršio povjerenje koje mu je dato”, saopštili su Radović i Martinović.

Od postupka Luke Rakčevića ogradio se i član Glavnog odbora i osnivač Foruma mladih Pozitivne Aleksandar Đuretić.

“Ovo tim prije što je zahtjev Foruma mladih Podgorice bio da on bude odbornik u Skupštini Glavnog grada, što ga dodatno obavezuje pred organizacijom Foruma mladih”, saopštio je Đuretić.

Ogradili se i članovi GO sa Cetinja

Od potpisa na inicijativu koju je potpisao član Predsjedništva Pozitivne Dragan Ćiro Cvetković ogradili su se i članovi Glavnog odbora sa Cetinja Marija Martinović, Dragan Mrvaljević i Božidar Martinović.

“Ograđujemo se od potpisa na inicijativu koju je potpisao član Predsjedništva Pozitivne Crne Gore Dragan Ćiro Cvetković, koji je na tu funkciju izabran kao predstavnik Prijestonice Cetinje. Njegov potpis ne odražava volju Opštinskog odbora i raspoloženja članstva sa Cetinja. Bio je u obavezi da nas informiše o potpisu koji je kao član Predsjedništva dao toj ili bilo kojoj drugoj inicijativi, a što nije učinio. Podnešena inicijativa naročito u ovom trenutku šteti formiranju opozicione vlasti u Podgorici, ide u korist DPS-a i destabilizuje stranku”, kaže se u saopštenju članova cetinjskog odbora Pozitivne.

Bonus video: