Sjednica SO Herceg Novi bez kvoruma

Nova skupštinska većina DPS i četiri bivša odbornika SNP, na današnjem kolegijumu kod predsjednice SO Danijele Đurović, najavili su da neće prisustvovati sjednici
68 pregleda 0 komentar(a)
Danijela Đurović, Foto: Slavica Kosić
Danijela Đurović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 31.07.2014. 16:24h

Sjutrašnja vanredna sjednica Skupštine Opštine Herceg Novi na kojoj bi trebalo da se donese odluka o skraćenju odborničkih mandata, koju je podnio SNP, najvjerovatnije neće biti održana jer neće imati kvorum.

Nova skupštinska većina DPS i četiri bivša odbornika SNP, na današnjem kolegijumu kod predsjednice SO Danijele Đurović, najavili su da neće prisustvovati sjednici.

“Mi očekujemo da će odbornički klubovi doći na tu sjednicu, jer su urađena ozbiljna kršenja zakona i koruptivne radnje, i mislimo da zbog djelovanja DPS-a i određene grupe odbornika, ova Skupština više name prava da funkcioniše, kazao je nakon sastanka Obrad Gojković, predsjednik OO SNP HN, ustvrdivši da” da građanima treba vratiti mandate”.

Uz konstataciju da je Skupština zakazana” sa skrivenim ciljem i namjerom da se onemogući demokratska smjena vlasti i poštovanje nove parlamentarne većine” Andrija Radman predsjednik kuluba odbornika DPS kazao da neće doći na sjednicu. On je konstatovao da SNP i njegovi koalicioni partneri “pokušavaju svim protivpravnim silama da se održe na funkcijama i foteljama u kojim sjede”

Za bivše odbornike SNPa koji su sa DPS om potpisali Građanski memorandum, neprihvatljiv je način sazivanja vanredne sjednice, kao i namjera predsjednice Skupštine Danijele Đurović da konstatuje prestanak odborničkog mandata Kočetanovića.

“Njena namjera da bespravno konstatuje prestanak manadata odbornika Bogdana Kočetanovića, za šta nema utemeljenje ni u zakonu, ni u njenim ovlašćenjima”, kazao je Vladimir Mračević odbornik kluba SNP Herceg Novi.

Mračević, za koga je Komisija takođe konstatovala da je u konfliktu interesa, je kazao da je podnio ostavku na članstvo u jednom od organa upravljanja, i da su se na taj način stekli uslovi da zadrži odbornički mandat.

Danijela Đurović, predsjednica SO HN je kazala da je njena obavez da zakaže i započne sjednicu i da utvrdi da li ima ili nema kvoruma.

Bonus video: