Abazović: Sazivanje kongresa ne utiče na vlast u PG, to je naša unutrašnja stvar

Abazović je kazao da sazivanje kongresa traži jer se danas održava poslednja sjednica GO prije odmora
69 pregleda 37 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Boris Pejović
Dritan Abazović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.07.2014. 09:13h

Član predsjedništva Pozitivne Crne Gore Dritan Abazović tvrdi da zahtjev za sazivanje vanrednog kongresa Pozitivne neće uticati na pregovore o formiranju vlasti u Podgorici jer, kako je kazao, pregovarački tim te partije ima punu podršku za smjenu DPS-a.

Prije nego je Pajović teško optužio stranačke kolege koje traže kongres, Abazović je "Vijestima", rekao da pregovarački tim Pozitivne ima punu podršku svih članova Predsjedništva, a da su dešavanja u Pozitivnoj unutrašnja stvar stranke.

"Slanje DPS-a u opoziciju je prioritet svih prioriteta u ovom trenutku. Mislim da ne bi trebalo povezivati ta dva procesa, jer ono što se dešava unutar Pozitivne je stvar neke unutrašnje stranačke politike. Smjeni DPS-a svi treba da budemo posvećeni jer to nam je najvažniji zadatak", kazao je Abazović.

Član predsjedništva Pozitivne je podsjetio da je kongres najavljen za 26. maj, nakon izbora na Cetinju i Petnjici, ali da je njegovo održavanje odloženo do završetka izbornog ciklusa u Podgorici.

Abazović je kazao da sazivanje kongresa traži jer se danas održava poslednja sjednica GO prije odmora.

Neko je učinio uslugu DPS

Komentarišući činjenicu da je inicijativa za sazivanje kongresa proslijeđena medijima dan uoči GO, Abazović je kazao da je to učinjeno kako bi se ugrozili pregovori u Podgorici.

"Onaj koji je proslijedio inicijativu medijima u delikatnom trenutku vođenja pregovora u Podgorici, zapravo je napravio ogromnu uslugu DPS-u. Taj je imao za cilj dezavuisanje javnosti, opstruiranje pregovora i eventualno nanošenje štete dogvoru u Podgorici", kazao je Abazović.

Podsjetimo, juče su članovi predsjedništva Pozitivne Mladen Bojanić, Dritan Abazović, Dragan Cvetković, Nikola Koćalo, Goran Đurović, Luka Rakčević, Emin Duraković i Miloš Konatar potpisali inicijativu kojom traže smjenu predsjednika Pozitivne Darka Pajovića i sazivanje stranačkog kongresa.

Pajović je s druge strane izjavio da ovakav potez doživljava kao opstrukciju dogovora oko podrške manjinskoj vlasti u Podgorici i optužio Mladena Bojanića da je "broker koji je punio ionako pune džepove bogatih, spekulacijama na berzi i Nikolu Necka Koćala da ga je pomilovao od zatvorske kazne sam Milo Đukanovic te da je vrlo očigledno se vraćaju neki stari dugovi".

Bonus video: