Knežević: Đukanović bi mogao napisati bogat priručnik o političkoj korupciji

On ističe da bez obzira na mistične moći koje mu pripisuju, Đukanović više nije u stanju da zaustavi vrijeme i progresivne tokove
0 komentar(a)
Demokratski front, Milan Knežević, Foto: Zoran Đurić
Demokratski front, Milan Knežević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.07.2014. 14:08h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milana Knežević rekao je da stupidni pokušaji Mila Đukanovića da slučaj novonastale koalicije u Herceg Novom, između DPS i četvoro bivših odbornika SNP, uporedi s pristupanjem jednog broja funkcionera SNP Demokratskom frontu, najbolji je dokaz da iza političke krize i u Herceg Novom i Kolašinu stoji lično on.

"Ne zbog Đukanovića, nego radi javnosti treba ponoviti da je dio funkcionera SNP pristupio DF skoro tri mjeseca prije održavanja parlamentarnih izbora. A osnovni razlog zbog kojeg smo se odlučili na taj potez sadržan je u već poznatom odbijanju rukovodstva SNP da preuzme glavnu ulogu u objedinjavanju opozicije u borbi protiv DPS", istakao je Knežević.

Po njegovim riječima najvažnije je što su za taj njihov potez, i prava opoziciona uvjerenja, dobili podršku glasača, koja kako ističe do današnjeg dana nije iznevjerena ni po jednom osnovu.

"Vrijeme je pokazalo da smo apsolutno u pravu jer je stvaranje DF produkovalo najgori izborni rezultat DPS od njegovog postojanja. Stoga i ne čudi što se danas Krivokapić već otvoreno sprda s Đukanovićem i cijelim DPS, jasno mu stavljajući do znanja, po onoj narodnoj, "da je i topola visoka, ali ispod nje hlada nema", kazao je Knežević.

Od 1997. se bavi političkom korupcijom

On dodaje i da što se tiče primjera političke korupcije, o tome bi upravo Đukanović mogao napisati bogat priručnik.

"I to počev od 1997. kad je na GO jedinstvenog DPS ostao sa svega sedam članova, koji su ga podržali, naspram većine od 64. A kroz dva mjeseca, u svom prepoznatljivom maniru, mehanizmima prljavih pritisaka, prijetnji, ucjena i kupovine glasova uspio je golom silom obezbijediti većinu, da bi je kasnije, kroz zloupotrebu pečata, na sudu i verifikovao", rekao je Knežević.

On ističe da ne treba pominjati i novije slučajeve postizborne flagrantne promjene volje birača, od Kolašina do Andrijevice, Podgorice, Nikšića, Budve i danas Herceg Novog, što se kako tvrdi Knežević naravno, opet nije moglo realizovati bez Đukanovićevog signala.

"I političkim laicima jasno je uočljiva njegova namjera da pošalje poruku crnogorskoj javnosti da izbori u Crnoj Gori nemaju smisla, jer je, eto, on u stanju da prekraja izbornu volju birača kako to njemu i njegovoj partiji najbolje odgovara.

Neka me demantuje tako što će riješiti krize u Herceg Novom i Kolašinu

Poslanik DF poziva Đukanovića da ga oko ovog demantuje razrješenjem krize u Herceg Novom tako što će njegova partija inicirati raspisivanje prijevremenih izbora, jer se za to zdušno i zalagala do prije neki dan.

"Pozivam ga i da omogući konstituisanje Skupštine u Kolašinu, jer je i nakon dva mjeseca, opet po njegovom direktnom nalogu, i njegovom krivicom, ovaj grad i dalje ni na nebu ni na zemlji. U Kolašinu je inaugurisano pravilo da rezultati izbora nemaju nikakvog značaja ukoliko imaš većinu u Izbornoj komisiji. A to je još jedna od tekovina vladavine DPS-a, čiji je osnovni cilj zamrzavanje postojećeg stanja", tvrdi Knežević.

Po njegovim riječima bez obzira na mistične moći koje mu pripisuju, Đukanović više nije u stanju da zaustavi vrijeme i progresivne tokove, makar zamrznuo sve skupocjene satove koje nosi, jer je očito da njegovo vrijeme i te kako curi.

"I na kraju, preporučujem mu, kad bude imao intervju, a opet ga spopadne manija moralisanja, nek osvježi memoriju, jer je evidentno da njemu godine više ne počinju januarom", rekao je Knežević.

Bonus video: