DF osuo po DANU: Preče im apanaže od Crne Gore

“Da bilo koga iz ove grupe pripejd-patriota zanima opora crnogorska stvarnost, toga bi bilo sramota da se nađe u poslu odbrane tekovina korupcije i kriminala"
102 pregleda 17 komentar(a)
Radmila Vojvodić, Foto: Zoran Đurić
Radmila Vojvodić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.07.2014. 06:47h

Grupa lica iz Dukljanske akademije nauka i umjetnosti (DANU) koja se lažno predstavlja kao akademici, uključila se u front za odbranu tekovina vladavine Mila Đukanovića i Miomira Mugoše, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

“Da bilo koga iz ove grupe pripejd-patriota zanima opora crnogorska stvarnost, toga bi bilo sramota da se nađe u poslu odbrane tekovina korupcije i kriminala. Ali ovu Bebinu grupu odavno nije briga za Crnu Goru i za njene građane, već samo brinu kako da što duže traju apanaže koje im je, po pravilu neosnovano, dao šef režima”, navodi se u saopštenju DF-a.

Činjenica je, dodaje DF , da je većina građana Podgorice glasala za smjenu DPS-a i da je on izgubio podgoričke izbore.

“Razvoj događaja obećava da će većinska volja građana biti ispoštovana, i da će buduća podgorička vlast biti formirana bez DPS-a. To što ovu prostu činjenicu pripejd-patriote iz Bebine grupe pokušavaju da dramatizuju, da je predstave kao istorijsku nepravdu i kao povratak u '90-e, to je najobičnije podlagivanje crnogorskoj javnosti, kojim se ova potrošena ekipa želi odužiti i iznova dodvoriti posljednjem balkanskom autokrati”, saopštio je DF.

Iz DANU je ranije juče saopšteno da “ političke koalicije koje se promovišu u ime takozvanog nacionalnog pomirenja sa sljedbenicima ideologije koja negira crnogorsku nacionalnost i državnost, vraćaju državu na početak devedesetih godina prošlog vijeka i vode je u pogibeljnu avanturu”. To saopštenje su potpisali akademici DANU Branko Radojičić, Sreten Perović, Mladen Lompar, Vukić Pulević, Radmila Vojvodić, Dimitrije Popović, Rajko Todorović, Radoje Pajović, Mihailo Kuliš, Blagota Mitrić i Zuvdija Hodžić.

Bonus video: