Bivši odbornici SNP-a: Iznuđena, ali dobra odluka za grad Herceg Novi

Četvoro odbornika tvrdi da ni u vrhu partije nije bilo sluha ni razumjevanja za dogovor i kompromis
226 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 26.07.2014. 15:24h

Četvoro bivših odbornika SNP koji su sa lokalnim DPS u petak potpisali Memorandum za Herceg Novi u današnjem saopštenju za javnost tvrde da je „nakon skoro četvoromjesečne krize u lokalnoj upravi, to iznuđena ali jedina dobra odluka za grad“.

Zorica Gavrilović, Vladimir Mračević, dr. Predrag Anđelić i Bogdan Kočetanović koji su oformili odbornički klub SNP Herceg Novi ističu da su učinili sve u prethodnom periodu da pokrenu dijalog i postignu dogovor sa dojučerašnjim partijskim drugovima, ali da ni jedan od njihovih zahtjeva i predloga nije prihvaćen.

Četvoro odbornika tvrdi da ni u vrhu partije nije bilo sluha ni razumjevanja za dogovor i kompromis.

„Stizale su nam samo prijetnje, ultimatumi, uvrede. Zbog naših principijelnih stavova i odbijanja da podržimo kandidaturu Obrada Gojkovića za predsjednika opštine isključeni smo iz partije“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. „Godinama smo pojedinačno i zajedno obavještavali predsjednika partije Srđana Milića o problemima u hercegnovskom Opštinskom odboru i kako se oni odražavaju na funkcionisanje gradske uprave”, navode odbornici.

Oni su, bez uspjeha tražilia analizu izbornih rezultata .”Obrad Gojković je iznosio podatke o dobrim rezultatima iako je glasova birača bilo sve manje. Stari članovi partije bili su marginalizovani i na najgrublji način su vršene kadrovske promjene po diktatu koalicionih partnera, čak i mimo koalicionog sporazuma.

Partijski rad je potpuno zamro, a sastanci su sazivani samo kada je Gojkovića trebalo predložiti za neku funkciju, tvrde isključeni iz partije. Četvoro odbornika smatra da vanredni izbori nisu rješenje i da je izlaz u građanskom Memorandumu za Herceg Novi koji su potpisali sa DPS-om . Poručuju i da “će kadrovi koji imaju stručne i profesionalne preporuke biti dostojni da vode Herceg Novi”.

Bonus video: