SNP ovlastio Milića da sklopi sporazum sa koalicijom Evropsko lice Podgorice

SNP će, kako su poručili, izbornu volju građana braniti svim legitimnim, demokratskim i političkim sredstvima
11 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ranko Krivokapić, Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.07.2014. 14:33h

Izvršni odbor Socijalstičke narodne partije (SNP) Podgorica ovlastio je predsjednika Srđana Milića i rukovodstvo da pristupe finalizaciji dogovora sa Koalicijom Evropsko lice Podgorice, kako bi što prije bila ispoštovana izborna volja građana i konstituisala nova demokratska vlast u Glavnom gradu.

Iz SNP-a sopšteno je da je Izvršni odbor podržao aktivnostima lidera SNP, Kluba poslanika i opštinskih odbora u Herceg Novom i Kolašinu, u cilju odbrane izborne volje građana u ta dva grada.

SNP će, kako su poručili, izbornu volju građana braniti svim legitimnim, demokratskim i političkim sredstvima.

"Izvršni odbor insistira da nadležni državni organi obezbijede striktnu primjenu zakona, naročito u dijelu krivične odgovornosti pojedinaca iz Demokratske partije socijalista (DPS), koji pokušavaju da otmu većinsku volju građana Herceg Novog. Istvremeno DPS, na do sada nezabilježen način, onemogućava konstituisanje Skupštine opštine Kolašin", kaže se u saopštenju dostavljenom agenciji MINA.

Navodi se da je Izvršni odbor definisao plan konkretnih aktivnosti koje treba da realizuju opštinski odbori SNP Herceg Novog i Kolašina , uz punu koordinaciju sa Rukovodstvom Partije.

"Izvršni odbor očekuje da se u najkraćem roku dođe do konstituisanja i izbora izvršne vlasti i u svim ostalim opštinama gdje su održani lokalni izbori, uz spremnost SNP-a da se vlast konstituiše uz poštovanje istih standarda i principa", navodi se u saopštenju.

Bonus video: