ELPG traži manjinsku podršku, Krivokapić: Ako bude korupcije, rušimo Vladu

Lider SDP je to rekao na jučerašnjem kolegijumu predsjednika Skupštine
111 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ranko Krivokapić, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.07.2014. 06:54h

Koalicija Evropsko lice Podgorice (ELP) najvjerovatnije će tražiti od opozicionih partija manjinsku podršku za formiranje vlasti u Podgorici, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora iz SDP-a i Pozitivne Crne Gore.

To praktično znači da, bez sklapanja bilo kakvog koalicionog aranžmana, opozicija podrži nosioca liste ELP Dragana Bogojevića za gradonačelnika i vjerovatno nekog od predstavnika SDP-a ili Pozitivne za predsjednika Skupštine opštine Glavnog grada. O ostalim odlukama vezanim za upravljanje i projektima u Glavnom gradu SDP, Pozitivna, DF i SNP bi se dogovarali.

Tu ideju za sada je podržala Socijalistička narodna partija, dok je izvor iz DF-a kazao da prvo žele da čuju zvaničan stav socijaldemokrata i Ranka Krivokapića koji je prekjuče rekao da su novi izbori najrealnija opcija.

Lider Pozitivne Darko Pajović sinoć je indirektno najavio da će tražiti formiranje manjinske vlasti u Podgorici.

Krivokapić: Rušimo Vladu ako bude političke korupcije

Krivokapić je poručio DPS-u da će u Skupštini inicirati pitanje izglasavanja nepovjerenja Vladi, ako u Podgorici dođe do političke korupcije. Lider SDP je to rekao na jučerašnjem kolegijumu predsjednika Skupštine.

Izvor “Vijesti” sa kolegijuma je rekao da je Krivokapić kazao da bi, ako DPS opet pribjegne političkoj korupciji, to bio drugi put u Podgorici i da bi to predstavljalo obesmišljavanje izbornog sistema i demokratije. Krivokapić na kolegijumu nije pomenuo nove izbore u Podgorici ili manjinsku podršku.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: